IT Beheer

Geen omkijken meer naar uw IT? Zorg voor zekerheid en laat uw IT omgeving volledig door H&R beheren.

Wat is IT beheer?

Een solide ICT-infrastructuur is voor vrijwel iedere organisatie belangrijk. Tegenwoordig zijn bijna alle organisaties afhankelijk van software, hardware en internet. Zolang alles werkt heeft u daar geen erg in, maar als er een storing ontstaat wordt u met de neus op de feiten gedrukt. Juist omdat goed IT beheer behoorlijk ingewikkeld is, is het een verstandige keuze om deze zorg uit handen te geven. Zo weet u zeker dat storingen voorkomen zullen worden en de beschikbaarheid van goed IT gegarandeerd wordt.

Waarom is goed IT beheer belangrijk?

Het laatste wat u wilt voor uw organisatie zijn storingen of in het ergste geval downtime. Een storing of downtime heeft invloed op productiviteit, behoud van data en de gemoedstoestand van de medewerker. Daarom is het belangrijk dat uw ICT omgeving altijd goed werkt. Toch blijkt dat goed IT beheer in de praktijk niet makkelijk is, helemaal niet met de toenemende rol van het werken in de ‘cloud’. Om er zeker van te zijn dat de IT van uw organisatie goed beheerd wordt, kunt u de taken uit handen geven bij een van onze IT beheerders. Zij beheren de IT omgeving van uw organisatie op de juiste manier. Dankzij de managed services van H&R kunnen bedrijfsprocessen gemakkelijk geoptimaliseerd worden. Veel tevreden klanten gingen u voor! Naast IT beheer, levert H&R ook diensten als IT infrastructuurIT consultancy en adviesIT beveiliging en levering en migratie.

IT beheer door H&R

H&R biedt verschillende ICT beheerdiensten met onze Service Level Agreements en strippenkaart. Met ons IT beheer krijgt u vaste ondersteuning en heeft u geen of nauwelijks omkijken meer naar het welzijn van uw IT. Er zijn drie vormen van IT beheer die u bij H&R kunt uitbesteden:

  • Functioneel beheer: Dit wordt ook wel business informatiemanagement genoemd. Deze vorm van IT beheer draait om informatievoorziening. H&R zorgt ervoor dat de informatievoorziening beschikbaar blijft en onderhoud/vervanging op het juiste moment wordt uitgevoerd.
  • Applicatiebeheer: Met applicatiebeheer, ook wel applicatiemanagement genoemd, zorgt H&R ervoor dat software blijft werken. Dit is van groot belang voor bijvoorbeeld het ERP systeem, uw CRM oplossing en bijvoorbeeld het document management systeem waarmee u werkt. Applicatiebeheer zorgt ervoor dat deze applicaties blijven werken en dat de data die daarvoor nodig is beschikbaar blijft.
  • Technisch beheer: Bij technisch IT beheer draait het om het beschikbaar stellen, in stand houden en vernieuwen van de technische infrastructuur. Bij technische infrastructuur moet u denken aan desktopmanagement, asset management, service management en system management.

Wat is on site beheer?

Mocht uw organisatie diepgaande server ondersteuning nodig hebben, dan komen wij graag bij u langs. Er zijn immers IT problemen die moeilijk op afstand op te lossen zijn of meer tijd kosten. Wanneer een van onze engineers bij uw organisatie langskomt, zullen alle punten en issues die jullie verzameld hebben, opgepakt en afgehandeld worden. Als we grotere issues of vraagstukken tegenkomen die niet in de beschikbare tijd afgehandeld kunnen worden, komen we daar gewoon bij de volgende afspraak op terug. Dankzij onze Service Level Agreements weet u altijd waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan.

Hoe werkt remote beheer?

Een groot gedeelte van IT beheer kan op afstand worden uitgevoerd. Dit wordt remote beheer genoemd. Bij remote monitoring krijgt de IT omgeving van uw organisatie een algemene check-up van de in de dienst opgenomen componenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bekijken van hardware statussen, het controleren van logs en het controleren van de actualiteit van de omgeving. Op basis van de check-up zal er een adviesrapport worden opgesteld met punten die aangepakt dienen te worden. Indien gewenst kan er op basis van het adviesrapport een engineer langskomen om deze punten te behandelen.

Interesse in één van onze IT beheer diensten?

Mocht u op zoek zijn naar een IT beheerder die net dat extra beetje service geeft, dan bent u bij H&R aan het juiste adres. U kunt uw IT beheer met een gerust hart uit handen geven en zult dankzij onze S.L.A’s niet voor verrassingen komen te staan. Mocht u sporadisch hulp of expertise nodig hebben, dan kan een strippenkaart bij H&R een aantrekkelijke optie zijn. Bij deze vorm van IT beheer wordt er een aantal uren door uw organisatie ingekocht. In deze uren doen onze engineers er alles aan om uw IT optimaal te laten werken.  Bent u benieuwd welke IT Care vorm bij uw organisatie past? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Weten hoe wij uw volledige IT omgeving beheren? Neem contact op
Officieel partner van