IT implementatie en migratie

Een nieuw IT systeem kan heel positief zijn voor uw bedrijfsprestaties. Maar dan is het wel belangrijk dat de nieuwe software of hardware goed wordt geïmplementeerd en gemigreerd. De experts van H&R staan voor u klaar wanneer het aankomt op de installatie van de juiste apparatuur, de implementatie van de IT infrastructuur en IT migratie van de huidige omgeving.

 • We maken waar wat we beloven.
 • We verbinden bewust.
 • We leveren kwaliteit en zijn onze prijs waard.
Zij vertrouwen ons al jaren

IT implementatie

IT implementatie kent veel verschillende aspecten. Zo adviseren we uw bedrijf over de implementatie van nieuwe hard- en software, waarbij we rekening houden met de door jullie gewenste toepassingen, storage, back-up, noodstroomvoorziening, cost efficiency en RTO (Recovery Time Objective) en RPO (Recovery Point Objective). Naast IT advies, zorgen we ook voor de levering van de nieuwe hardware en de installatie ervan. Ook de software-implementatie nemen we graag voor u uit handen.

Levering van de hardware

Als nieuwe hardware onderdeel is van uw nieuwe IT systeem, zorgen ervoor dat deze wordt geleverd en geïnstalleerd. Met onze eigen logistieke afdeling leveren wij snel, flexibel en betrouwbaar een grote diversiteit aan producten op het gebied van desktop en mobility, displays en document solutions. Wij leveren binnen heel Nederland tijdens kantooruren en in overleg daarbuiten. Mocht het nodig zijn om buiten de Nederlandse grens te leveren, of hardware te migreren, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

Wanneer wij voor u de IT omgeving ingericht en geïnstalleerd hebben, kunnen wij ervoor zorgen dat via onze vaste partner uw oude hardware weer wordt ingenomen en verwerkt. Het materiaal kan worden geïnventariseerd, waarbij een waardebepaling wordt gemaakt in de vorm van een rapportage.

Voor grote partijen kunnen wij bepaalde systemen bij ons opslaan zodat deze op afroepbasis snel en kant en klaar geleverd kunnen worden, deze dienst is interessant wanneer u intern geen ruimte heeft voor opslag van grotere hoeveelheden systemen, op deze manier wordt de hardware in een goed klimaat bewaard en is deze tevens verzekerd.

Sustainable levering en installatie

Bij H&R vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Daarom laten wij geen verpakkingsmateriaal achter als we apparatuur komen leveren. We gaan zelfs een stapje verder, want we hergebruiken onze kartonnen dozen en luchtkussens. Zo eindigt u niet met veel restkarton en -plastic op kantoor en kunnen wij deze hergebruiken bij een andere installatie. Zo zetten we kleine stapjes naar een meer duurzame wereld.

Installatie van de hardware

Nadat is bepaald wat de juiste apparatuur is voor uw bedrijf, worden deze bij de verschillende partners geordend. Door onze platinum partnerships weten wij precies wat de levertijden zijn van de verschillende hardware componenten, en zijn wij de eerste die deze binnen krijgen. Mocht er bij één van de componenten vertraging zijn in de productie of levering, dan updaten wij u direct en komen wij eventueel met een passend alternatief of oplossing. Om ervoor te zorgen dat u gelijk aan de slag kunt met de systemen nemen onze experts de volgende stappen:

 • Assembleren
 • Configureren
 • Imagen
 • Labelen / asset tagging
 • Testen
 • Wegwerken bedrading
 • Verwijderen verpakkingsmateriaal
 • Recyclen van verpakkingsmateriaal
 • Data migratie

Implementatie van de software

Hardware is belangrijk, maar goede software net zo goed van belang. Daarom staan wij ook voor u klaar als het aankomt op de implementatie van nieuwe software. Wanneer de IT implementatie niet soepel verloopt, kan dat namelijk voor een hoop problemen zorgen. Onze experts zorgen er daarom graag voor dat de bedrijfsprocessen zijn voorbereid op de verandering(en), dat er voldoende wordt getest met het nieuwe systeem en dat alle gebruikers het nieuwe systeem begrijpen en gemotiveerd raken om ermee te werken. Gedurende het hele proces van implementatie, bewaren onze experts het overzicht en zorgen ze er met de juiste ondersteuning voor dat de implementatie zo soepel mogelijk verloopt. Uiteraard is IT migratie een belangrijk onderdeel van dit proces.

IT migratie

Uiteraard zorgt H&R Business IT Solutions er zowel op enterprise- als werkplekniveau voor dat al uw data veilig en volledig is overgezet naar uw nieuwe of geüpdatete omgeving met IT migratie. Met goede IT migratie zorgen we ervoor dat de applicaties die nu gebruikt worden, blijven werken in de nieuwe omgeving. We begrijpen dat een systeemmigratie spannend is, omdat er flinke problemen kunnen ontstaan wanneer de IT migratie niet correct wordt uitgevoerd. Sommige bedrijven stellen de migratie daarom uit en blijven gebruik maken van een verouderd systeem, maar dat brengt nog veel grotere risico’s met zich mee. Onze experts helpen u daarom graag met goede IT migratie, zodat uw bedrijf optimaal gebruikmaakt van de IT infrastructuur.

Onderdelen van een goede IT migratie zijn een duidelijk plan van aanpak, een goede voorbereiding, voldoende testen en IT support wanneer de IT migratie is uitgevoerd. Als we met IT migratie aan de slag gaan voor uw bedrijf, zorgen we er uiteraard voor dat u constant op de hoogte wordt gehouden en betrokken blijft gedurende het hele proces. Zo weten we zeker dat alles naar uw wensen verloopt!

Naast de implementatie en migratie van IT, kunt u ook bij ons terecht voor andere vormen van IT dienstverlening zoals consultancy en projectmanagementmanaged services en reparatie en onderhoud.

Inname en verwerking oude IT apparatuur

Wanneer wij voor u de IT omgeving ingericht en geïnstalleerd hebben, kunnen wij ervoor zorgen dat via onze vaste partner uw oude hardware weer ingenomen en verwerkt wordt. Nadien wordt het materiaal geïnventariseerd, waarbij een waardebepaling wordt gemaakt in de vorm van een rapportage. Wij werken hiervoor samen met een partner. U geeft deze partner in nauw overleg toestemming uw oude apparatuur te recyclen, waarna u de restwaarde kunt doneren aan een goed doel naar keuze. Neem contact met ons op om hier meer informatie over te ontvangen.

Alleen het allerbeste

Wij werken met de volgende partners samen

Wil je meer informatie?
IT Dienstverlening IT implementatie & migratie