Workstations

Een snelle betrouwbare computer die je mee kunt nemen? Wij leveren uw workstation op maat!

 • We maken waar wat we beloven.
 • We verbinden bewust door heldere uitleg.
 • We leveren waardevolle kwaliteit.
Zij vertrouwen ons al jaren

H&R is je workstation partner

Voor de echte grafische en engineering professionals. Als één van de weinige HP Inc. en Dell EMC platinum partners ben je bij H&R Business IT Solutions verzekerd van de beste deal, met de grootste, meest persoonlijke service.

H&R Business IT Solutions is één van de grootste workstation leveranciers in Nederland. Door onze ervaring en technische expertise weten wij je van het juiste advies te voorzien. Door middel van onze relaties met alle bekende onafhankelijke softwareleveranciers zoals Adobe, AutoDesk, AutoCAD, en SolidWorks, kunnen wij je als totaaloplosser voorzien. Wij adviseren je over de juiste samenstelling en kunnen op verzoek de systemen configureren, imagen, labellen en testen, alvorens wij deze netjes bij je installeren en wegwerken. Wij leveren workstations van HP Inc.Dell EMC en Lenovo.

De juiste oplossing voor je onderneming?

Een workstation is de snelste, meest uitbreidbare en meest betrouwbare computer die er is. Hij wordt speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van professionals, die met grote en complexe datasets en ingewikkelde 3D-modellen werken. Waar de normale PC of notebook gebruikt wordt voor generieke toepassingen, is de workstation inzetbaar voor zwaardere toepassingen en specifieke taken die grote rekenkracht vereisen. Ze zijn dan ook uitermate geschikt voor architecten, ingenieurs, engineers, animators, productontwerpers, financiële analisten en video-editors.

Voordelen werken met workstations

 • Sterke processor (bijvoorbeeld Intel i7/ i9 / Xeon) en grafische kaart.
 • Meer RAM geheugen (16/32 GB gemiddeld momenteel).
 • Optie om meer en sterke grafische kaarten in te bouwen
 • Langere levenscyclus. Leveranciers ondersteunen workstations langer, en produceren reserveonderdelen over een langere termijn.
 • Betrouwbaarheid: workstations zijn gemaakt om altijd aan het werk te zijn. Ze bestaan uit professionele en robuuste componenten die gemakkelijk te vervangen zijn.

Typen workstations

Er is onderscheid te maken tussen de volgende workstations:

Desktop Workstations

De meest gebruikte oplossing voor professionals; steeds meer engineers stappen af van Mac-apparatuur en kiezen voor devices met Windows omgevingen. De desktop workstation is gehuisd in een small form factor behuizing of tower constructie, en fungeert dus als vaste werkplek waar echte computerkracht gevraagd wordt.

Mobile Workstations

Deze heeft de vorm van een notebook, maar met volwaardige workstation prestaties. Dit type is erg geschikt voor wie vaak onderweg is of op locatie moet werken.

All-in-one Workstations

De All-in-one workstations zijn vanuit design oogpunt een echte aanrader. Een scherm en computer in één. Ook te verkrijgen met touchscreen.

Backpack Workstation

Speciaal ontwikkeld voor de echte Virtual Reality experience. Een workstation te dragen als backpack, zonder benodigde aansluitingen.

Verschil moderne workstation vs. desktop/notebook

 • Workstations zijn certified voor bijvoorbeeld softwareprogramma’s als CAD software, Adobe, en andere grote professionele toepassingen.
 • Er kan meer data verwerkt worden op workstations dan op desktops/notebooks,doordat workstations meerdere processor-cores hebben.
 • Workstations beschikken over een Error-Correcting Code Memory (ECC RAM). Dit helpt bij het voorkomen van crashes of het systeem dat uitvalt.
 • Alles blijft sneller werken op een workstation door de geoptimaliseerde Graphic Processing Unit (GPU).
 • Redundant Array of Independent Disks (RAID), zorgt ervoor dat uw data veilig blijft door dit op meerdere interne harde schijven op te slaan.

Service van H&R

Ben je benieuwd hoe een workstations binnen je organisatie past? Wij geven graag een demonstratie of leveren je demonstratiemodellen aan. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld hoe de workstations binnen je organisatie zouden werken.

Naast workstations, levert H&R ook IT producten voor je werkplekinrichting, zoals desktopssmartphonesnotebooksthin clientstablets en accessoires. Maar bij ons kun je ook terecht voor andere IT diensten zoals datacenter infrastructuur en implementatie & migratie.

Meer weten over onze werkplekinrichting?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Je workstations worden duurzaam geleverd

Als je ooit IT producten liet leveren, dan zag je vast dat daar regelmatig veel afval bij kwam kijken. Dat is niet het geval bij H&R. Wij vinden duurzaamheid ontzettend belangrijk. Daarom hergebruiken wij onze kartonnen dozen en luchtkussens. Als wij producten leveren, nemen wij dus alle verpakkingsmaterialen weer mee.

Reparatie van HP Inc producten

Wist je dat we bij H&R gecertificeerd zijn om producten van HP Inc. te repareren? Dit is een duurzamer alternatief dan meteen het product vervangen, zeker als het product nog goed functioneert. Bij H&R vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Een HP Inc. laptop of ander product laten repareren, is een kleine stap richting een duurzamere wereld. Heeft je laptop een issue met de batterij, microfoon, base unit, speakers of nog iets anders? Neem dan even contact met ons op, dan bespreken we graag wat we kunnen doen.

Alleen het allerbeste

Wij werken met de volgende partners samen

Wil je meer informatie?
Werkplek Workstations