Thin Clients

Uw werkplekken beheren vanuit één centraal punt.

 • We maken waar wat we beloven.
 • We verbinden bewust.
 • We leveren kwaliteit en zijn onze prijs waard.
Zij vertrouwen ons al jaren

Wat zijn thin clients?

Thin clients zijn kleine computers met lichte componenten. De kastjes bevatten geen grote harde schijven en verschillen weinig van intelligente routers. Thin clients staan direct in verbinding met de server en dat levert een hoop voordelen op. In grotere ruimtes met flexibele werkplekken, zoals ziekenhuizen, openbare ruimtes en showrooms kunnen thin clients de uitkomst bieden.

Voordelen van thin clients

Thin clients zijn volledig geoptimaliseerd om in verbinding te staan met een server. Zo kan er gewerkt worden in een ‘server based computing environment’. Het voordeel hiervan is, dat de server het zware werk doet zoals het opstarten van software programma’s, het verwerken van informatie en dataopslag.

Daarnaast besparen thin clients een hoop tijd en dus ook een hoop kosten. Beheerders besteden veel tijd aan het onderhouden van workstations, maar met thin clients hoeven de systemen niet meer één voor één geüpgraded te worden. De focus van IT beheer kan daardoor volledig komen te liggen op de servers.

Andere voordelen van werken met thin clients:

 • Lagere hardware kosten
 • Lagere beheerkosten
  • Beheer vindt plaats vanuit de centrale server
  • Werkplek is zeer snel te vervangen
  • Minder defecten door eenvoudig systeem
 • Centrale beveiliging vanuit de server (applicatie data wordt nooit lokaal opgeslagen)
 • Gemakkelijk schaalbaar
 • Lager energieverbruik
 • Minder interessant voor diefstal

Meer weten over onze werkplekinrichting?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Risico’s van thin clients en oplossingen

Hoewel het werken met thin clients dus een hoop voordelen heeft zijn er ook risico’s aan verbonden. Zo kan de operatie stil komen te liggen wanneer er zich een probleem voordoet in de infrastructuur. Een volwaardige computer werkt dan nog wel, bij thin clients is dat niet altijd het geval.

Gelukkig is er een oplossing voor dit risico: een goed server redundancy plan. Uiteraard kan H&R Business IT Solutions dit ook voor u waarmaken. Wij leveren thin clients van HP, Dell EMC en Lenovo. Door onze partnerships weten wij goede deals te realiseren, met de beste zorg voor uw systemen. Wij maken een profiel van uw organisatie en matchen de eisen en behoeften aan de ideale thin client.

Weten of en hoe een thin client binnen uw organisatie zou passen?

We kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de mogelijkheden van thin clients voor uw organisatie. Omdat het best een stap is om over te stappen naar thin clients, kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Bovendien kunnen wij op verzoek een demonstratie opzetten in uw werkomgeving.

H&R biedt totaaloplossingen voor uw IT-vraagstukken. Naast uw thin clients leveren wij ook laptopsdesktopssmartphonestablets en accessoires voor uw werkplekinrichting. Door onze sterke partnerships die wij betrekken bij het proces zorgen wij voor de juiste oplossing voor uw organisatie.

Alleen het allerbeste

Wij werken met de volgende partners samen

Wil je meer informatie?
Werkplek Thin Clients