Bieze Food Group

Bieze Food Group is een groep samenwerkende bedrijven binnen de foodbranche en onderdeel van de Wensing Food Family. Het productassortiment bestaat o.a. uit salades, sauzen, rauwkostsalades, (allergeenvrije) kruiden, zuivel & non-dairy producten, vleesbereidingen, kant & klaar maaltijden, aardappelproducten en meer. Tussen de verschillende bedrijven zitten zowel productie- als handelsmaatschappijen met elk zijn eigen specialiteiten. Bieze Food Group opereert voornamelijk in Nederland, België en Frankrijk en heeft zo’n 600 fte’s in Nederland. De organisatie bedient de markt vanuit het gezamenlijk logistiek centrum, zodat ze als groep all-in service kunnen leveren aan hun klanten.

Klein team

“Onze IT afdeling bestaat uit een relatief klein team, bestaande uit vier functionele beheerders en vier technische beheerders. Wij zijn trots op het feit dat wij met ons compacte IT-team zo’n grote diversiteit aan bedrijven kunnen ondersteunen. Wij werken, met datacenters die gekoppeld zijn aan een verder groeiende hybride omgeving, steeds meer vanuit een Privat Cloud die wij ook wel de ‘Family Cloud’ noemen. In het beheer merken wij dat de noodzaak van 24/7 beschikbaarheid toeneemt, waar wij dus vanzelfsprekend ook steeds meer op gaan inspelen,” aldus Ad van ’t Hof, ICT-manager van Bieze Food Group.

Onze uitdaging

“Ons doel is om alle werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen, zodat de dagelijkse werkzaamheden ongestoord doorgang kunnen vinden. Daarbij speelt een sterke beveiliging een steeds grotere rol. Vroeger was het bedrijf meer een soort fort; nu is alles verbonden met de buitenwereld, waardoor helaas ook meer kwaadwillenden buiten de deur gehouden moeten worden. Steeds meer applicaties worden in een SAAS concept gegoten en de IT-omgeving wordt technisch steeds geavanceerder. Zo wordt de IT meer onderdeel van, en geïntegreerd met, alle bedrijfsprocessen, wat dus ook alsmaar meer en diversere kennis vraagt. Hierin zien wij in de toekomst een steeds nauwer wordende samenwerking met H&R,” aldus Ad.

“Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT-specialisten voor ons klaarstaat wanneer dat nodig is.” – Ad van ’t Hof, ICT-manager bij Bieze Food Group

Specifiek voor de nieuwe fabriek die ze aan het bouwen waren, werd daarnaast al snel in de richting van een intelligent Manufacturing Execution System (MES) gekeken. Jan-Paul gaat verder: “Die MES-laag is verantwoordelijk voor de aansturing van de productielijnen, bijvoorbeeld om de kaas in de juiste vormen te snijden. Beide systemen, ERP en MES, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Valt een van de twee uit, dan ligt de fabriek stil. We gingen dus op zoek naar een platform om onder die applicatielaag te schuiven. En dat terwijl de fabriek gewoon doordraait.”

Onze samenwerking

“Wij werken nu zo’n 12 jaar tot volle tevredenheid samen met H&R. Eén contactpersoon zorgt er voor dat een team van IT-specialisten voor ons klaarstaat wanneer dat nodig is. Op ieder gewenst vlak heeft H&R met zijn IT dienstverlening een specialist die ons goed kan adviseren. In die 12 jaar hebben we dus met vrijwel iedere engineer wel kennis gemaakt. Stuk voor stuk mensen met kennis en goede ideeën, met vanzelfsprekend ook de juiste oplossingen! Op naar de volgende 12 jaar!”

Bent u geïnteresseerd in andere klantcases? Bekijk bijvoorbeeld de case van High Security International waarbij gebruik wordt gemaakt van HPE OEM of ontdek hoe H&R en Huisman Equipment al jarenlang nauw met elkaar samenwerken.

Ook leuk om te lezen

Andere interessante cases

Wil je meer informatie?
Over H&R Klantcases Bieze Food Group