Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij H&R vinden we maatschappelijk verantwoord ondernemen erg belangrijk. Want hoe fijn het ook is om goede zaken te doen en onze bedrijfsdoelstellingen te realiseren, het is des te fijner om ook wat te kunnen teruggeven aan de maatschappij. Om ons in te zetten voor een betere wereld, steunen wij verschillende goede doelen, waar we graag wat uitleg over geven.

War Child

Bij H&R vinden we dat kinderen de toekomst zijn en dat kinderen in oorlogsgebieden recht hebben op een veilige plek. Daarom steunen we War Child, waarbij we al sinds 2018 War Child Business Friend zijn.

War Child zet zich in voor kinderen in oorlogsgebieden, zodat ze onderwijs krijgen, weer kunnen spelen en trauma’s kunnen verwerken. Met sport en spel, muziek en onderwijs krijgen oorlogskinderen opnieuw een beter leven. Het War Child Business Friend-netwerk bestaat uit 140 betrokken ondernemingen, die zich inzetten voor dit doel. Door de Business Friends worden er meer dan 3000 kinderen het hele jaar door geholpen.

Special Social Club

Iedereen verdient vertier en ontspanning. Daar zijn H&R en de Special Social Club het over eens. Daarom steunen we deze leuke organisatie, die allerlei activiteiten en uitjes regelt voor mensen met een beperking. Want zij willen ook een leuk avondje dansen, gezellig met vrienden sporten of andere toffe activiteiten bijwonen. Van kooklessen tot disco-avonden, de Special Social Club organiseert een omgeving waar mensen met een beperking zichzelf kunnen zijn, fun kunnen hebben en zich normaal kunnen voelen.

Muziekids

Een ander doel dat H&R steunt is Muziekids. Dit is een organisatie die zich inzet voor zieke kinderen in ziekenhuizen. Om de dagen van deze kinderen wat fijner te maken, bouwt Muziekids muziekstudio’s in ziekenhuizen. In deze studio’s kunnen de kinderen naar hartelust muziek maken. Dat is niet alleen leuk, muziek heeft ook een positieve werking bij ziekte en kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan herstel.

Kinderen tot 18 jaar kunnen onder professionele begeleiding muziek (leren) spelen in de muziekstudio of heerlijk muziek luisteren. In de muziekstudio kunnen ze even aan het ‘dagelijkse leven’ van het ziekenhuis ontsnappen en wordt hun verblijf aangenamer.

Laptopopvang

Laptopopvang knapt oude laptops op (boven Windows 8) en doneert deze aan scholieren, zorginstellingen of andere goede doelen. De missie van Laptopopvang is om zoveel mogelijk laptops een tweede leven te geven en zo de maatschappij én het milieu te helpen.

Heeft u een oude laptop die u anders weg zou gooien? Laat het ons weten, dan zorgen wij dat deze terecht komt bij mensen die niet zonder deze steun kunnen! Zo maken wij met elkaar Nederland weer een beetje beter.

IT Donations

Wanneer u de maatschappij wilt helpen met uw oude hardware, en het gaat om grotere oplagen, werken wij samen met IT Donations.
Als u oude IT products inwisselt voor nieuwe, dan hebben uw oude producten veelal een restwaarde. Zo kunt u de restwaarde van uw producten aan een goed doel naar keuze doneren.

IT Donations is een organisatie die uw oude IT komt ophalen, waarna de data 100% veilig wordt verwijderd. Als alle apparatuur volledig is verwerkt, krijgt u een rapportage waarop de restwaarde wordt vermeld. U kunt hierna een goed doel kiezen – als u dit nog niet had gedaan – ; IT Donations regelt de uitbetaling. Er zijn tientallen goede doelen waaruit u kunt kiezen, zoals het Rode Kruis, de Cliniclowns, Make-A-Wish en SOS Kinderdorpen.

IT Donations neemt het hele proces van u over zodat u geen extra werk heeft. Restwaarde van IT is vaak een budget waarvan u vergeet dat u het heeft, dus u kunt ook uw steentje bijdragen als u geen overig budget heeft voor goede doelen.

Reparatie laptops

Bij duurzamere IT-oplossingen denkt H&R graag met u mee. Wij adviseren u bijvoorbeeld bij de keuze voor een duurzamere laptop. Tegenwoordig worden deze steeds meer geproduceerd met inachtname van zorg voor de planeet én voor de mensen die ze maken. Er zijn zelfs notebooks waarbij plastic dat uit de oceaan is gevist, wordt hergebruikt. Een oude laptop hoeft echter niet altijd vervangen te worden. Soms is reparatie van specifieke onderdelen een betere optie. Voor u én voor het milieu. H&R is gecertificeerd reparateur van HP inc. en mag dus uit naam van HP uw laptops repareren. Omdat ze bij HP vertrouwen op de kwaliteit van onze mensen. Met de keuze voor reparatie of een duurzamer gemaakt fonkelnieuw exemplaar draagt u zelf gelijk uw steentje bij aan een circulaire economie!

Bij H&R zetten we voorzichtige stappen richting beter maatschappelijk verantwoord ondernemen, dus we trekken hierin graag samen met u op. We plannen onze leveringen efficiënter, zodat we minder vaak de weg op hoeven. We recyclen al ons verpakkingsmateriaal en wijzen elkaar op het uitzetten van verwarming en licht als we het pand verlaten. Welke stappen zet u op dit moment en kunnen we u daarbij adviseren over de inzet van betere IT-apparatuur? Wij helpen u graag bij een weloverwogen keuze.

Wil je meer informatie?
Over H&R Maatschappelijk verantwoord ondernemen