Circulaire IT

  • We maken waar wat we beloven.
  • We verbinden bewust.
  • We leveren kwaliteit en zijn onze prijs waard.
Zij vertrouwen ons al jaren

Duurzame werkplekken

Duurzaamheid integreren in uw bedrijfsstrategie is tegenwoordig haast een logisch gegeven. Toch blijkt dit niet altijd een vanzelfsprekendheid bij de inrichting van werkplekken. Nieuw wordt bij IT-apparatuur nog altijd geassocieerd met ‘rechtstreeks uit de fabriek’, terwijl een nieuwe werkplek toch echt prettiger werkt als je weet dat hij duurzaam is ingericht. Met aandacht voor de planeet en dus met aandacht voor de werknemer. En de realisatie van zo’n duurzaam ingerichte werkplek is eenvoudiger dan u denkt. Er zijn verschillende mogelijkheden zoals circulaire IT-producten of bijvoorbeeld de keuze voor reparatie van uw laptops.

Circulaire IT

In uw zoektocht naar duurzame IT-oplossingen denkt H&R graag met u mee. IT-producten worden inmiddels steeds meer geproduceerd met inachtneming van zorg voor de planeet én voor de mensen die ze maken. De toenemende schaarste aan grondstoffen dwingt ons voorzichtiger om te gaan met de spullen die we hebben. Circulaire IT reguleert het optimaal inzetten en hergebruiken van grondstoffen in de verschillende schakels van de productieketen. Dit kan vanaf het maximaal benutten van grondstoffen, via reductie van CO2-uitstoot tijdens de productie tot en met het zo goed mogelijk verlengen van de levensduur van IT-producten en uiteindelijk een minimale productie van afval.

Flex IT en HP Approved Selection

H&R zet hier ook op in. Wij kunnen u bijvoorbeeld adviseren bij de keuze voor duurzamere laptops. Een goed voorbeeld van onze steeds duurzamere focus is onze samenwerking met Flex IT. Een voorloper op het gebied van circulaire IT. Deze organisatie is officieel erkend door HP Inc. voor de levering van refurbished apparatuur. Hiervoor heeft Flex IT zelfs het HP Approved Selection keurmerk ontvangen. Dit keurmerk laat zien dat de refurbished producten die dit label dragen de kwaliteit hebben die voor HP producten kenmerkend zijn. Hiermee helpen we samen met u de ecologische voetafdruk te verkleinen en kostbare grondstoffen te besparen. Wilt u meer weten over de refurbished producten van Flex IT? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag wat het beste bij uw organisatie past.

Gecertificeerd HP reparateur

De levering van refurbished IT-producten sluit mooi aan bij het feit dat H&R gecertificeerd reparateur is van HP producten. Reparatie is ook een duurzamer alternatief dan meteen het product vervangen. Bij H&R vinden we duurzaamheid erg belangrijk. Een HP Inc. laptop of ander product laten repareren, is een kleine stap richting een duurzamere wereld. Heeft uw laptop een issue met bijvoorbeeld de batterij, microfoon, scherm, base unit of speakers? Neem dan even contact met ons op, dan bespreken we graag wat we kunnen doen.

MVO

Bij H&R zetten we steeds meer in op maatschappelijk verantwoord ondernemen, dus we trekken hierin graag samen met u op. We plannen onze leveringen efficiënter, zodat we minder vaak de weg op hoeven. We recyclen al ons verpakkingsmateriaal, ons team van schoonmakers gebruikt duurzame producten van het EU Ecolabel en we gebruiken duurzame afvalzakken. Welke stappen zet u op dit moment en kunnen we u daarbij bijvoorbeeld adviseren over de inzet van circulaire IT-apparatuur? Wij helpen u graag bij een weloverwogen keuze.

Alleen het allerbeste

Wij werken met de volgende partners samen

Wil je meer informatie?
Werkplek Circulaire IT