Remote monitoring

H&R heeft direct zicht op de status van uw IT omgeving en
reageert proactief op situaties, een hele geruststelling.

Wat is remote monitoring bij H&R?

Door middel van remote monitoring met H&R houden wij uw netwerk en IT omgeving in de gaten, zo monitoren en signaleren wij potentiële problemen, waarop proactief gereageerd kan worden. H&R remote monitoring is van toegevoegde waarde om in te zetten in alle IT-omgevingen die door H&R worden onderhouden. Onze remote monitoring oplossing is 24/7 actief en signaleert daardoor mogelijke problemen voordat deze daadwerkelijk merkbaar zijn. IT Support ontvangt de betreffende waarschuwingen en kan deze vervolgens proactief oplossen zodat u ongestoord kunt doorwerken. IT support zal een rapportage maken van eventuele gebeurtenissen en deze naar u communiceren.

Wat monitoren wij?

  • Dagelijkse controle van de back up log
  • Dagelijkse monitoring van de vrije diskruimte
  • Dagelijkse inventarisatie van de hard- en software
  • Controle van netwerkcomponenten zoals de switch en de firewall
  • Controle van de verbinding van de apparatuur met het netwerk
  • Beheer van belangrijke services en alarmering

Hoe passen wij remote monitoring toe?

Wekelijks worden er automatisch rapportages per e-mail verstuurd, waarin u in één overzicht de status van uw server(s) en/of werkstation(s) kunt bekijken. De remote monitoring van uw server(s) vindt plaats met een interval van 5 minuten. Uw workstations worden met een interval van 60 minuten gemonitord. H&R Business IT Solutions biedt u hiermee een 24/7 remote monitoring. Kortom, wij houden uw systemen continu in de gaten én up to date. Wij zorgen ervoor dat uw gebruikers iedere dag zorgeloos aan de slag kunnen gaan en blijven.

Met remote monitoring voorkomt H&R verstoringen dankzij proactief en voorspellend IT beheer. Daarnaast beheren en bewaken we de performance, capaciteit, gebruikersbeveiliging en beschikbaarheid van uw IT-omgeving. De management service van H&R is volledig op uw wensen aan te passen. Bij ons kunt u de gehele of een deel van uw IT-omgeving uitbesteden.

Welke IT diensten heeft H&R nog meer?

De H&R kan elk fysiek of logisch device monitoren. Servers, netwerken, storage, databases, private cloud, middleware en applicaties; niets is ons te gek. Dus ook als het gaat om industriële apparaten en Internet of Things devices. Wij zorgen 24 uur per dag en 7 dagen per week voor continuïteit en optimale prestatie. 

Naast remote monitoring houden wij ons ook bezig met IT support, zoals back-up oplossingen, IT beheer, IT beveiliging en reparatie en onderhoud.

Meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact op
Officieel partner van