Uw datacenterfootprint verkleinen & everything-as-a-service: twee handen op één buik

Kreeg uw organisatie al te maken met een ‘oversized’ IT-omgeving, louter om eventuele pieken op te vangen? Think like a start-up! Klinkt makkelijker gezegd dan gedaan? Hoeft het niet te zijn! Bij H&R helpen we u op pad. In deze blog leest u alles over denken zoals een start-up, het terugbrengen van uw datacenterfootprint en het buzzword verSaaSen. Want zeg nu zelf, waarom zou u uw footprint niet proberen te verkleinen?

Think like a start-up

Organisaties die in de toekomst bestaansrecht willen hebben, moeten fundamenteel anders gaan denken. Zoals een start-up. Denken zoals een start-up betekent simpelweg dat u nadenkt over de uitgaven en investeringen van uw organisatie alsof u uw eigen persoonlijk kapitaal zou inzetten. Het is een slimme manier van denken die heel wat voordelen kan opleveren, zeker wanneer we het hebben over het stimuleren van groei en kostenbesparend werken. Daarom kiezen start-ups alsmaar vaker voor Saas (Software-as-a-Service). Waarom? Het is een kosteneffectief alternatief voor de traditionele inzet van IT én start-ups werken er duurzamer door.  

Minder apparatuur betekent minder elektriciteitsverbruik. Denk fundamenteel anders, breng uw datacenterfootprint terug en betaal alleen wat u gebruikt.

 

Duurzaamheid is overal  

Dat de huidige data-explosie hoge eisen stelt aan uw datacenter verbaast u wellicht niet. De interne capaciteit schiet te kort, de beveiliging van data is in het geding én de kosten rijzen de pan uit. Daardoor volgen meer en meer organisaties het voorbeeld van start-ups en beginnen ze hun databeheer uit te besteden. Nieuwe SaaS-oplossingen verkleinen hun datacenterfootprint aanzienlijk en vereisen veel minder (vaak schaarse) capaciteit van IT voor onderhoud en upgrades. En dan hebben we het nog niet over de verminderde stroomkosten. Minder apparatuur betekent immers ook minder elektriciteitsverbruik. De vraag om de datacenterfootprint terug te dringen komt bovendien steeds vaker niet alleen vanuit organisaties zelf, maar ook vanuit de overheid of klanten. Maatschappelijk ondernemen is vandaag de dag namelijk een must geworden.

Alleen betalen voor wat u gebruikt  

Ook bij H&R zetten we sterk in op duurzaamheid. Samen met u denken we na over uw IT-omgeving en zorgen we ervoor dat u zo efficiënt mogelijk uw resources benut, van data, hard- en software tot tijd en geld. Daarbij schuiven we HPE GreenLake naar voren als één van onze oplossingen. HPE GreenLake voor computing biedt de snelle, flexibele Compute-as-a-Service infrastructuur die uw organisatie nodig heeft op basis van een pay-per-use-model. Anders gezegd, u betaalt dus alleen voor wat u gebruikt én u lost uw zakelijke uitdagingen op met een hybride, as-a-service infrastructuur. Op die manier profiteert u niet alleen van de flexibiliteit en kostenbesparing van public cloud, maar ook van de veiligheid en prestaties van IT op locatie. Overwin met HPE GreenLake de uitdaging van het verhuizen van uw data en applicaties en voer uw workloads veilig uit vanaf de edge, co-locaties en datacenters.

Think like a start-up en verklein uw datacenterfootprint! Neem vandaag nog contact op met onze experts om de eerste stap te zetten naar meer duurzaamheid en minder kosten. Meer weten over de verschillende duurzaamheidsaspecten voor uw organisatie? Lees dan snel onze vorige blog!

Meer informatie aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jack Hopman

Wij staan altijd voor je klaar!

Ook leuk om te lezen

Uitgelichte nieuwsberichten

Over H&R Nieuws Uw datacenterfootprint verkleinen & everything-as-a-service: twee handen op één buik