Hoe gaan we de komende jaren om met de data-explosie?

De werkplek van nu

De data-explosie bij Nederlandse bedrijven is niet langer te ontkennen. Volgens een internationaal onderzoek van Splunk zal het datavolume in Nederland in 2025 gegroeid zijn met een factor 7. Hoe gaat u als organisatie om met die enorme groei? Bent u voldoende voorbereid? Hoe houdt u uw data toegankelijk, maar ook veilig? Hoe verzilvert u uw data? Robert van der Helm, teamlead Enterprise Solutions en Nick van Ogtrop-de Ruiter, system specialist bij H&R, vertellen er in deze blogpost meer over.

Het belang van data

“Waardevolle data leidt direct of indirect tot succes, innovatie en verbeterde cyber security. Maar om die waarde uit data te kunnen halen, is het tijdig verwerken van het datavolume cruciaal. Nieuwe technologieën zoals 5G, IoT, edge computing en AI vormen de motor achter de data-explosie. Ze zorgen ervoor dat we de data sneller en efficiënter kunnen inzetten, maar genereren op hun beurt ook weer méér data.”

De data-explosie zal er de komende jaren voor zorgen dat cyber security nog hoger op de agenda komt te staan. Meer weten over cyber security en de impact op uw organisatie de komende jaren? Lees de blogpost.

Efficiënt datamanagement

“Om het volledige potentieel van data te benutten, speelt ook datamanagement een belangrijke rol. Bij H&R grijpen we altijd terug naar 3 belangrijke pijlers”

  • Data compliance

Zorg ervoor dat een bestand niet langer voorkomt op verschillende locaties, binnen en buiten uw bedrijf. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor eventuele compliancy regelgeving. Data die zich buiten de corporate security parameter bevindt, moet met een securitybeleid worden beschermd, bijvoorbeeld met behulp van DRM. Zorg er ook voor dat archiefdata als zodanig wordt behandeld en beheerd, bijvoorbeeld op basis van storage tiering en/of WORM technieken. Dan heeft u meteen minder storage nodig!

  • Data security

Zorg dat data goed geclassificeerd wordt en dat toegang tot de betreffende data op orde is d.m.v. degelijke access control. Het klinkt ook als een ‘no-brainer’, maar beveilig data op pc’s, laptops en draagbare media op basis van encryptie.

  • Data protection

Zorg dat back-up copy data ook met behulp van encryptie wordt beveiligd (óók off-site of in de cloud), bij voorkeur ook met een bescherming op basis van immutability. Air-gapped back-ups, zoals op tape, hebben een hoge mate van beveiliging en worden daardoor ook weer interessant.

Wilt u ook met uw organisatie uw data verzilveren? Neem contact op met onze experts. 

Meer informatie aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jack Hopman

Wij staan altijd voor je klaar!

Ook leuk om te lezen

Uitgelichte nieuwsberichten

Over H&R Nieuws Hoe gaan we de komende jaren om met de data-explosie?