IT Infrastructuur

Uw ideale IT omgeving. Door kennis, ervaring en sterke partnerships vormgegeven.

Tijd om de IT infrastructuur onder de loep te nemen!

De netwerkinfrastructuur is het hart van uw organisatie. Het vereist een stabiele en betrouwbare oplossing, met een hoge beschikbaarheid en een maximale uptime. Alleen zo verzekert u de bedrijfscontinuïteit.

Iedere organisatie is anders en iedere organisatie komt op een punt waarbij de IT infrastructuur geüpdatet, vernieuwd of uitgebreid moet worden. Dit kan nodig zijn door (geplande) grote toename in datagebruik, doordat processen verder geautomatiseerd of versneld dienden te worden of doordat er nieuwe toepassingen gefaciliteerd moeten worden. Daarnaast kan het updaten van uw IT infrastructuur nodig zijn als er een toename in het aantal gebruikers is of omdat de risico’s van verouderde systemen voorkomen moeten worden.

Wat is de IT infrastructuur precies?

De IT infrastructuur bestaat uit alle faciliteiten die vereist zijn om applicaties te testen, leveren, bewaken, beheersen en ondersteunen. Een goede IT infrastructuur moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de infrastructuur stabiel en betrouwbaar zijn. Dit alleen is niet voldoende; de infrastructuur moet ook voldoende performance bieden voor de gebruikte applicaties en moet de omgeving voorspelbaar en beheersbaar zijn. Gebruikers van de IT infrastructuur moeten ervan uit kunnen gaan dat alles goed werkt. En als laatste moeten storingen of andere ongemakken zo min mogelijk voorkomen. Gebeurt dit wel een keer? Dan moet dit zo snel mogelijk worden opgelost.

Hoe maak ik mijn IT infrastructuur klaar voor de toekomst?

Belangrijk is dat uw IT infrastructuur schaalbaar is en klaar voor de toekomst. Een sterke trend die wij zien is:  het ‘’versaasen’’ van applicaties en het beschikbaar maken van een uitwijk in een public cloud (AWS, AZURE) of private cloud omgeving. H&R denkt graag met u mee en zorgt dat uw omgeving klaar is voor de toekomst.

Uw infrastructuur laten doorlichten of inrichten? Neem contact op

Hoe wij uw ideale IT omgeving vormgeven:

1. Kennismaking

Een goede samenwerking begint bij vertrouwen. Daarom komen wij graag bij u langs voor een kennismaking, om meer te weten te komen over de mensen en de werkwijze. Wij willen weten wat uw organisatie beweegt en waar u tegenaan loopt in relatie tot IT. Hier wordt ook het toekomstperspectief besproken, om zo een totaalbeeld te vormen van waar de organisatie staat en waar het heen wil gaan. Het is belangrijk dat de doelstellingen glashelder zijn voor alle betrokken partijen. Zo zorgen we samen voor een goed verloop van het traject.

2. in kaart brengen huidige IT omgeving

De enige manier om een goed oordeel over te vellen over de huidige IT infrastructuur is door te meten. Daarom voert H&R eerst een uitgebreide analyse uit van de huidige IT omgeving. Dankzij deze analyse krijgen we inzicht in vragen als: hoe schaalbaar is de huidige omgeving? Welke data wordt er opgeslagen? Wie zijn de grootverbruikers? Is de database op de juiste manier geschreven? Al deze zaken worden meegenomen in de storage analyse. Zo wordt er een profiel van de organisatie opgemaakt, waar een rapportage uitrolt, die gebruikt zal worden voor het inrichten van uw IT infrastructuur. In de analyse meten wij vanuit de hosts:

  • De performance van de host, zoals CPU, RAM en netwerk
  • Vrije en gebruikte opslagcapaciteit
  • Dagelijks wijzigende data
  • Frontend & Backend lO’s
  • Welke servers zijn de grootverbruikers op gebied van resources

3. De juiste oplossing bepalen

Wij betrekken, gebaseerd op de bovengenoemde criteria, gelijk de juiste partners bij het traject voor een goede IT infrastructuur. Hierdoor kunnen wij een doordachte oplossing op maat garanderen. Zo worden de voor uw IT omgeving relevante disciplines binnen het IT domein, door de beste specialisten doorgelicht en optimaal op elkaar afgestemd. Op deze manier wordt niets aan het toeval overgelaten.

4. Productkeuze

Zodra de juiste oplossing in kaart is gebracht, wordt bepaald welke hard- en software producten deze oplossing het beste kunnen ondersteunen. Hierin wordt ook rekening gehouden met de schaalbaarheid en toekomstige beheervormen, zodat de continuïteit van uw IT omgeving gewaarborgd blijft. Om dit te kunnen garanderen worden er eventueel Service Level Agreements vastgelegd. Zo komt uw organisatie in de toekomst niet voor verrassingen te staan.

Alles wordt gekoppeld aan een tijds- en kwaliteitsplanning. Tijdens de implementatie wordt de voortgang nauwgezet bewaakt en indien nodig bijgestuurd met technische middelen. Op deze manier kunnen we altijd inspelen op veranderingen.

5. Service Level Management

H&R Business IT Solutions beheert uw IT omgeving, waardoor u zich in alle rust op uw kerntaken kunt richten. Nadat de projecten zijn opgeleverd, houdt de samenwerking met H&R nog niet op. We helpen u graag nog verder. Via uw vaste toegewijde accountmanager wordt de gehele IT infrastructuur periodiek doorgelicht. Dankzij deze vorm van IT beheer worden onderhoud- en toekomstige investeringen tijdig in kaart gebracht, waarbij de budgetten vroegtijdig in het bedrijfsplan kunnen worden voorzien. Via de bepaalde Service Level Agreements zal uw IT omgeving continue gemonitord en onderhouden worden.

H&R Business IT Solutions

IT is het kloppende hart van uw organisatie. Wij snappen heel goed dat u er dan ook blind op wilt kunnen vertrouwen. Toch blijkt dat veel IT infrastructuren niet optimaal zijn ingericht. Dat kan voor vervelende vertragingen en een hoop onnodige kosten zorgen. Een goede IT infrastructuur is uitermate belangrijk en dat weten wij bij H&R maar al te goed. Daarom zorgen wij er graag voor dat u zorgeloos kunt werken met een goede IT infrastructuur.

Vanuit een persoonlijke benadering willen wij voor uw organisatie een ideale IT infrastructuur realiseren. Hierbij garanderen we continuïteit in uw bedrijfsprocessen. In de partnerships die wij met onze klanten aangaan gaan wij voor kwaliteit en de lange termijn. Daarom maken veel van onze klanten al jarenlang gebruik van onze diensten. En juist dat is uniek aan H&R. In een tijd waar business steeds onpersoonlijker wordt, blijven wij dichtbij de persoon en is een directe benadering de manier waarop wij werken. Wilt u meer weten over onze aanpak? Neem dan gerust contact met ons op!

Officieel partner van