Everything-as-a-Service: IT als water uit de kraan afbeelding

De werkplek van nu

Het laatste decennium wordt IT steeds meer als een dienst aangeboden via het internet. Daar hebben onder meer de komst van cloud, virtualisatie- en netwerkmogelijkheden toe bijgedragen. Volgens onderzoeksbureau Gartner houdt die trend in 2021 nog even aan, met de grootste groei voor Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Desktop-as-a-Service (DaaS) van respectievelijk 38.5% en 67.7%*. Waarom is het as-a-Service-verhaal eigenlijk zo interessant voor ondernemingen? In deze blogpost geven Robert van der Helm, teamlead Enterprise Solutions en Nick van Ogtrop-de Ruiter, system specialist bij H&R Business IT Solutions, een antwoord op die vraag!

Van CAPEX naar OPEX

“Door in een as-a-Service-model diensten af te nemen in de vorm van een abonnement, optimaliseren organisaties hun uitgavenmodel. Ze betalen alleen voor wat ze gebruiken en hebben in die zin enkel operationele kosten. In een CAPEX-formule daarentegen kopen bedrijven hun hardware zelf in en installeren ze die op locatie, om vervolgens een eigen infrastructuur te bouwen. We zien dat dit de time-to-market onnodig lang maakt. Redenen genoeg om te kiezen voor een OPEX-model en vaarwel te zeggen tegen hoge investeringskosten, overprovisioning en inefficiëntie!”

Flexibiliteit en snelheid

“Een nieuwe applicatie in de markt zetten? Een innovatieve oplossing aanbieden? Data veilig opslaan? Op basis van dit model kunnen organisaties zich snel en flexibel aanpassen aan veranderende marktomstandigheden. Dat doen ze door hun resources eenvoudig op te schalen óf buiten gebruik te stellen wanneer dat nodig is.”

De mogelijkheid om resources naar behoefte op- en af te schalen, is tegenwoordig relevanter dan ooit. Zeker nu de data-explosie in Nederland niet langer te ontkennen is. Meer weten? Lees de blogpost.

 

IT als commodity voor innovatie

“Door steeds meer IT af te nemen als een dienst, kunnen organisaties resources vrijmaken voor innovatie. Bij H&R zeggen we weleens dat IT slechts een commodity wordt. Het stroomt als water uit de kraan. Zo houdt de IT-afdeling de handen vrij om zich te focussen op projecten waarmee de organisatie zich verder kan ontwikkelen. De IT’ers hebben tenslotte toegang tot geavanceerde technologie om digitale transformatie te realiseren en wendbaarder te worden.”

HPE Greenlake

Met HPE Greenlake leveren we ook vanuit H&R hardware op een flexibele manier. Wij leveren u fysieke infrastructuur en u beheert zelf uw software en applicaties. Zo maakt u gebruik van premium IT-infrastructuur, zonder grote investeringen te hoeven doen.

 

Wilt u met behulp van flexibele hardware ook ruimte maken voor innovatie? Neem contact op met onze experts. 

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V.  

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case