Data versnelt innovatie afbeelding

Hoe ontsluit u de waarde van data?

De hoeveelheid data die organisaties bewaren, gebruiken en ook zelf creëren, groeit haast exponentieel. Het idee is dat deze data veel waarde bevatten wat een bedrijf kan helpen bij innovatie. En terecht. Met de verzamelde informatie kan men mooie voorspellingen doen of snel inspelen op veranderingen in de markt. Data bevordert innovatie. Maar wat heb je aan data als je de waarde niet kunt ontsluiten? Of als systemen vastlopen, omdat de hoeveelheid te gebruiken data overweldigend lijkt voor de beschikbare rekenkracht? Daar bovenop spelen bovendien nog security en storage problemen, die snelle ontwikkeling in de weg kunnen zitten. Deze struikelblokken maken dat veel bedrijven onvoldoende in staat zijn om data voor zich te laten werken.

Data-explosie remt innovatie MKB

Steeds meer organisaties raken dan ook gefrustreerd, omdat het hen niet lukt soepel en vlot in te spelen op veranderingen van de concurrentie. Zeker met de vaak kleinere budgetten, die kleinere en middelgrote bedrijven kunnen beperken in hun ontwikkeling. Het lijkt eenvoudigweg onhaalbaar om snel op kansen in te spelen. Deze frustratie voedt de gedachte dat het niet kunnen ontsluiten van data zorgt voor het almaar verder achterop raken bij de concurrent. Deze gedachte wordt nog verder versterkt door de data-explosie waar we op dit moment mee te maken hebben. Hoe kun je als middelgrote onderneming toch slim en efficiënt data voor je laten werken?

Versnel processing tijd

Door gebruik te maken van efficiënte storage en het veilig opslaan van data is het ook voor minder grote bedrijven mogelijk om voordeel te halen uit slimme analyses en AI en daarmee de waarde van hun data te ontsluiten en marktwaarde toe te voegen aan hun producten en diensten. Bijvoorbeeld door voorspellingen te kunnen doen over de veranderingen van de markt waar ze zich in begeven.

Juist voorspellende data zijn goud waard. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de GPU chips van NVIDIA die articificial intelligence (AI) een flinke boost kunnen geven. Als je als organisatie opzoek bent naar een mogelijkheid om de processing tijd te verminderen en daarmee sneller data te kunnen analyseren of knelpunten in je systemen oplossen, zodat de performance verbetert, dan kan het NVIDIA EGX platform met de AI Enterprise software suite een slimme tool zijn. Hiermee kan de productiviteit en dus ook performance van een bedrijf worden geautomatiseerd en ontstaat directe toegang tot mooie innovaties.

Uw kennispartner

Bij H&R zijn we geïnteresseerd in uw uitdagingen voor de nabije toekomst. Pas als we die goed in kaart hebben, bekijken we samen met u wat de best passende oplossing is. We hebben veel kennis en specialisten in huis. En indien nodig zijn de lijnen met onze vendoren kort. Met elkaar weten we namelijk veel meer, vindt u ook niet? Wilt u eens bespreken hoe u de waarde van uw data kunt ontsluiten? Of hoe u de ontwikkeling van uw bedrijf kunt versnellen? Neem dan contact met ons op, zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V.  

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case