Cybersecurity: denk als een hacker en bereid u voor op het ergste

Cybersecurity is een cruciaal onderdeel van uw IT. In elke sector. Cyberdreiging is tegenwoordig overal en het zou onverstandig zijn om kansen voor uw security te laten liggen. Met een sterk plan van aanpak voorkomt u namelijk cyberaanvallen. En weet u wat u te doen staat wanneer cyberdreiging wel heel dicht bij huis komt.

Hoe ziet goede cybersecurity eruit? Hoe ziet deze eruit in specifieke sectoren zoals bijvoorbeeld de zorg? Lees hieronder hoe u dreiging herkent, hoe u zich voorbereidt op het ergste en wat u te doen staat wanneer een hacker slaagt in zijn opzet.

Leer de dreiging herkennen

Een cyberaanval heeft altijd één duidelijk doel voor ogen: met zo weinig mogelijk moeite zo veel mogelijk geld verdienen. Dezelfde vragen stellen als een hacker geeft u een interessante inkijk in mogelijke dreigingen.

 • Wat zijn de meest waardevolle data in uw bedrijf?
 • Wat zijn de meest kwetsbare plekken in uw cybersecurity?
 • Waar vindt een hacker met de minste moeite de meeste data?

Deze vragen creatief beantwoorden, helpt u voorspellen hoe een dreiging eruit ziet binnen uw bedrijf.

Goede voorbereiding op cyberdreiging begint bij het maken van een duidelijk business continuity plan. Lees het in deze blogpost

 

Informeer u over unieke pijnpunten van uw sector. Bij de zorg is een hacker bijvoorbeeld vooral geïnteresseerd in patiënten- en cliëntengegevens. Dat geldt niet alleen voor grote ziekenhuizen, maar ook voor kleinere zorginstellingen zoals groepspraktijken (tandarts, huisarts bijvoorbeeld) en verzorgingscentra. In de maakindustrie moet u dan juist weer zorgen dat alles altijd vlot loopt en uw patenten absoluut veilig staan. Elke sector heeft unieke uitdagingen. Wat is de veiligste plek voor uw gevoeligste data? Kunt u ze op deze plek toch nog gebruiken in uw dagelijkse praktijk?

Bereid u voor op de dreiging

Heeft u al kritisch nagedacht over hoe cyberdreiging er voor uw sector en bedrijf uitziet? Hoe voorkomt u dat die dreiging slaagt in zijn opzet?

 1. Zet in op multicloud

  Door uw data te verdelen over meerdere clouds, zet u automatisch in op risicospreiding. Hackers kunnen niet uit één cloud al uw data of assets halen. Daarnaast scheidt u gevoelige data van de applicaties die u dagelijks gebruikt.

 2. Blijf nadenken over security

  U zult nooit dé statische oplossing vinden die u tot in de eeuwigheid beschermt tegen cyberaanvallen. Blijf kritisch nadenken over uw veiligheid en zoek daarbij advies van specialisten zoals H&R en HPE, die jarenlange en vergaande kennis rond cybersecurity bezitten.

  Sta stil bij de specifieke risico’s van cyberaanvallen voor uw sector en bedrijf. In de zorgsector bestaat het gevaar dat o.a. ransomware u belet om de beste zorg te bieden. Bedenk bij uw cybersecurity strategie bijvoorbeeld hoe u zelfs bij zware hackeraanvallen, zorgt dat patiënten en bewoners niet worden geraakt.

Reageer slim op een aanval

Zelfs met al uw inzet en voorbereiding, zijn cyberaanvallen niet volledig te voorkomen. U focust daarbij ook het liefst op uw corebusiness en hebt niet altijd de menskracht met specialistische kennis om te allen tijde uw IT grondig in de gaten te houden. Daarom zoekt u het beste naar partners die u hierbij kunnen ondersteunen.

Bij H&R houden wij, 24/7 en bijgestaan door experts uit het veld, het volledige overzicht over uw IT. Kleine dreigingen worden op deze manier snel gedetecteerd en kunnen efficiënt worden aangepakt zonder dat ze tijd wegnemen van uw kerntaken. Bij grotere cyberaanvallen wordt u meteen geïnformeerd en zoeken we samen naar de juiste aanpak. Na een cyberaanval is het uw voornaamste doel om de impact op de uitvoering van uw processen tot een minimum te beperken én zo snel mogelijk weer terug naar normaal te gaan. Ook hier kunnen de juiste systemen u steeds het best ondersteunen.

Met Zerto, onderdeel van HPE, stelt u ruimschoots voor een cyberaanval al uw kritische processen, data en applicaties veilig. Zo heeft u zelfs na een aanval nog steeds uw cruciale data en applicaties. Na een aanval implementeert u ze zeer precies tot voor het moment van de aanval en met gemak opnieuw in uw IT-infrastructuur.

Cybersecurity in de zorg en in andere sectoren is een zaak van lange adem. Door op voorhand stil te staan bij de risico’s van cyberaanvallen, kunt u zich optimaal wapenen en voorbereiden. Met slimme partners zoals HPE en H&R kunt u daarbij doordacht vormgeven hoe de ideale bescherming voor al uw data eruit zou moeten zien.

Hoe zit het trouwens met uw cybersecurity nu er een grote data-explosie op handen is? Ga nog dieper in op cybersecurity op maat en veilige data in de blog we hierover schreven.

Benieuwd naar meer inventieve en slimme manieren om sterk in te zetten op uw cybersecurity? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs en verken nu de mogelijkheden voor uw veiligheid.

Meer informatie aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jack Hopman

Wij staan altijd voor je klaar!

Ook leuk om te lezen

Uitgelichte nieuwsberichten

Over H&R Nieuws Cybersecurity: denk als een hacker en bereid u voor op het ergste