Pas nu uw Microsoft licenties aan afbeelding

Vanaf 1 maart 2022 voert Microsoft veranderingen door in haar 365 licenties. Het tarief wijzigt en de manier waarop uw abonnement wordt afgerekend verandert. Wij informeren u graag over wat deze wijzigingen voor u kunnen betekenen.

Hoe ziet de prijsstijging eruit?

Microsoft heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar tools. Daar heeft u vast ook het een en ander van gemerkt, doordat veel mensen vanwege de coronamaatregelen in korte tijd hybride moesten gaan werken. De kosten voor deze en andere ontwikkelingen bij Microsoft worden nu doorgevoerd in een prijsstijging die globaal varieert van tussen de tien en vijfentwintig procent. Afhankelijk van uw licentie(s).

Vanaf 1 maart 2022 worden de prijzen van de volgende licenties aangepast:

Microsoft 365 Business Basic: van $ 5 naar $ 6 per gebruiker ( 20%)
Microsoft 365 Business Premium: van $ 20 naar $ 22 ( 10%)
Microsoft 365 E3: van $ 32 naar $ 36 ( 12,5%)
Office 365 E1: van $ 8 naar $ 10 ( 25%)
Office 365 E3: van $ 20 naar $ 23 ( 15%)
Office 365 E5: van $ 35 naar $ 38 ( 8,6%)

Prijsprotectie CSP-licenties
Alle CSP-licenties maken gebruik van 12 maanden prijsprotectie vanaf het moment dat u deze heeft aangeschaft. Heeft u bijvoorbeeld op 1 september 2021 Microsoft 365 E3-licenties gekocht, dan blijven de prijzen op het moment van aanschaf geldig tot en met 31 augustus 2022.

Wat verandert er nog meer?

Tegelijkertijd wordt er een prijsstijging doorgevoerd voor de maandelijkse afrekening van 20%.  U kunt ook kiezen voor een jaarlijkse afrekening die goedkoper zal zijn. De jaarlijkse afrekening wordt daarmee de nieuwe standaard.

Wat kunt u doen?

Vanaf 1 januari 2022 is het pas mogelijk Microsoft 365 in de nieuwe licentievorm te kopen. U heeft dus nog even de tijd, want pas vanaf 1 maart 2022 stijgt de prijs. We informeren u echter graag tijdig, zodat u de ruimte heeft om te bekijken wat voor uw organisatie het beste is. Vanzelfsprekend adviseren wij u hier graag over. Wacht echter niet te lang, want indien u tussen 1 januari en 28 februari 2022 overstapt profiteert u nog een jaar lang van lagere tarieven.

De prijsstijging en jaarlijkse afrekening worden automatisch doorgevoerd. Wilt u graag persoonlijk advies? Neemt dan contact met ons op om het voor u meest gunstige scenario te kunnen kiezen.

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V.  

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case