Werkplek virtualisatie afbeelding

Werkplek virtualisatie

Met Virtual Desktop Infrastructures wordt bedoeld het draaien van desktop besturingssystemen in een virtuele omgeving. Zo is het mogelijk om meerdere besturingssystemen tegelijk op een desktop te draaien, dit is bijvoorbeeld handig voor het gebruiken van Windows in een Mac omgeving, of het werken uit gezamenlijke projecten. Desktop Virtualisatie zorgt ervoor dat de fysieke machine van de software ontkoppeld wordt.

Voordelen werkplek virtualisatie

  • Applicaties hoeven alleen op een centrale server geïnstalleerd en beheerd te worden (
  • dit is een stuk makkelijker om wijzigingen in software door te voeren).
  • Computersystemen werken stabieler, omdat die minder verschillende applicaties op het systeem hebben draaien, of ”resten” van applicaties vasthouden.
  • Het nalopen van de regressie na aanpassingen of updates is niet meer nodig.
  • Mogelijk om verschillende versies van applicaties naast elkaar te laten lopen.

H&R levert verschillende soorten VDI’s

Client-Side VDI

Bij de Client-Side VDI draaien de client-computers (eindgebruiker devices) via hun eigen OS. Via een netwerkverbinding krijgen ze toegang tot het client-imagebestand die op de server staat. Voordeel is dat u dus ook offline verder kunt werken en zodra er weer verbinding is, het systeem weer volledig gesynchroniseerd kan worden.

Server-Side VDI

Bij Server-Side VDI gaat het om desktopvirtualisatie in het datacenter. Het image bestand draait hier op de server in plaats van op de lokale computer. Via de PC, laptop, tablet of thin client kan deze image worden benaderd. Zo kan er gewerkt worden alsof het een volwaardig lokale installatie op de desktop betaamd. Een van de grote voordelen hiervan is dat de VDI omgeving vanuit één punt beheerd kan worden, en dat het voor de eindgebruiker qua werkomgeving geen verschil maakt of hij of zij op afstand werkt of lokaal werkt.

Remote Desktop Services (RDS)

Remote Desktop Services wordt ook wel Terminal Services genoemd. Dit is de voorloper van het modernere VDI. Het kan het beste omschreven worden als een zware PC of server, waarbij meerdere gebruikers gelijktijdig gebruik maken van de programma’s die op de terminal server zijn geïnstalleerd. Een groot voordeel van een terminal server is bijvoorbeeld dat het dagen werk scheelt om een programma te installeren, omdat dat nu op één systeem kan worden gedaan, in plaats van op iedere client-computer afzonderlijk. Wat het beheer ook zeer vergemakkelijkt en efficiënter maakt.

Naast Werkplek Virtualisatie, levert H&R ook IT producten als networkingmonitoren en DaaS. Maar bij ons kunt u ook terecht voor andere IT services, zoals IT infrastructuurlevering en migratie en IT consultancy en advies

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V. Bekijk de case

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case