UPS ondervangt stroomuitval afbeelding

Stroomuitval komt altijd onverwachts. Helaas komt het maar al te vaak voor dat je juist in dat belangrijke document aan het werken bent. En dat heb je dan net niet opgeslagen. Een ramp! Om dit soort situaties te voorkomen is er de Uninterruptable Power Supply (UPS) die ervoor zorgt dat alle apparatuur van servers en storage tot aan pc’s en NAS blijft werken. Bovendien voorkomt u schade aan hardware of verlies van kostbare data, doordat uw apparatuur veilig wordt afgesloten.

Enkele aandachtspunten

Er zijn verschillende UPS systemen, afhankelijk van uw behoeften. Indien u overweegt uw IT-infrastructuur uit te breiden, dan is een Smart-UPS On-Line geschikt. Voor het aansluiten van alleen een modem en een NAS dan voldoen de Back-UPS modellen.

Het is in ieder geval van belang dat de batterij van de UPS meer vermogen levert dan het totaal van alle aangesloten apparaten. Een UPS is een tijdelijke stroomtoevoer. Deze zorgt voor continue werkende apparaten indien de netstroom onverwacht uitvalt. En hoe groter de capaciteit van de batterij, des te langer kan de UPS uw apparatuur blijven voorzien van stroom. Dat kan verschillen van enkele minuten tot zelfs uren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor noodstroom, onze IT dienstverlening of wilt u advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V. Bekijk de case

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case