Mobiel werken afbeelding

H&R is gespecialiseerd in mobiel werken. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers overal veilig aan de slag kunnen.

Wat is mobiel werken?

Steeds meer ondernemingen beginnen met mobiel werken. Mobiel werken, dat ook wel het nieuwe werken of flexibel werken wordt genoemd, houdt in dat u overal en altijd aan de slag kunt met uw werk. Dat betekent dus dat u niet meer gebonden bent aan een bepaalde plaats of bepaalde werktijden; niet iedere dag naar kantoor en ook werken van 9 tot 5 kan verleden tijd zijn. Met mobiel werken kunt u thuis of onderweg  aan de slag; uw werkplek en werktijden zijn flexibel. Dat kent een hoop voordelen, maar als u als organisatie wilt dat uw medewerkers veilig en efficiënt mobiel werken, moeten er wel een aantal zaken worden geregeld. H&R helpt u hier graag bij.

De voordelen van mobiel werken

Mobiel werken kent een hoop voordelen ten opzichte van het traditionele werken zoals we van vroeger zijn gewend. Zo ervaren veel werknemers het als prettig dat ze flexibeler zijn, omdat ze werk en privé zo makkelijker kunnen combineren. Ze zitten immers niet altijd meer vast aan kantoortijden. Bovendien blijkt uit diverse onderzoeken (bijvoorbeeld uit Amerikaans onderzoek van Citrix) dat werknemers vaak productiever zijn wanneer ze mobiel kunnen werken én dat het ziekteverzuim kan afnemen. En wanneer de werktijden flexibeler worden en mensen vaker thuiswerken, zorgt dit ook voor een afname in het aantal files. Veel redenen dus om mobiel werken te stimuleren als werkgever!

Wat is er nodig voor mobiel werken?

Overweegt u als organisatie om mobiel werken mogelijk te maken of te verbeteren? Dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Om efficiënt en veilig mobiel te kunnen werken, zijn er namelijk wel een aantal aanpassingen nodig in de werkomgeving. Zo is het belangrijk dat werknemers de juiste IT producten thuis of onderweg tot hun beschikking hebben. U kunt zich voorstellen dat een desktop niet handig is als u mobiel wilt werken, maar een notebook of een extra monitor bijvoorbeeld wel. Ook smartphones en een draadloos netwerk zijn niet meer weg te denken bij mobiel werken.

Naast de juiste IT producten, is het ook belangrijk dat werknemers eenvoudig toegang hebben tot informatie en snel kennis kunnen uitwisselen met collega’s. Iedereen binnen de organisatie moet waar en wanneer ze willen kunnen e-mailen, (video)bellen en toegang krijgen tot bestanden en gegevens. Alleen wanneer dit goed is geregeld, kan iedereen efficiënt mobiel werken. Wel is het heel belangrijk dat de communicatiemiddelen en data goed zijn beveiligd. U wilt immers niet dat mobiel werken een kans is voor cybercriminelen om toe te slaan.

Mobiel werken met H&R

Mobiel werken is niet ingewikkeld. Maar veilig mobiel werken is een stuk gecompliceerder. Want hoe zorgt u er als werkgever voor dat uw werknemers op afstand toegang hebben tot de bedrijfsdata en applicaties, zonder dat dit een risico vormt voor de veiligheid van de gegevens? Bij H&R begrijpen we dat het moeilijk is om zelf alle risico’s in kaart te brengen en deze te beperken of voorkomen. Daarom helpen onze experts u daar graag bij. Wij zorgen ervoor dat iedereen in uw organisatie overal en altijd bereikbaar kan zijn en toegang heeft tot de bedrijfsgegevens. Dit doen we met een oplossing op maat, waarbij de beveiliging van uw bedrijfsdata uiteraard hoog in het vaandel staat. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V.  

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case