H&R helpt 20 leerlingen aan laptops voor thuisonderwijs

Klaarstaan

De coronacrisis raakt iedereen. Heel Nederland doet z’n best om zichzelf en elkaar gezond te houden en we hopen allemaal zo snel mogelijk weer terug te kunnen naar het ‘normale leven’. Maar tot die tijd moeten we er samen het beste van maken. En dat betekent dat het heel belangrijk is om klaar te staan voor anderen. Ook H&R doet haar best om dat in deze moeilijke periode zoveel mogelijk te doen. 

Thuisonderwijs

Het is wennen, voor zowel leraren als ouders en kinderen: in tijden van corona hebben kinderen thuisonderwijs. Dat betekent dat veel lessen online worden gegeven en kinderen via de laptop of tablet in contact blijven met hun leraren en klasgenoten. Maar hoe doe je dat als je geen laptop of tablet hebt?

Internationale Schakel Klas van CSW Walcheren

De middelbare school CSW Walcheren kwam voor een probleem te staan toen bekend werd gemaakt dat thuisonderwijs de enige oplossing is tijdens de coronacrisis. Een groot aantal kinderen van de Internationale Schakel Klas had namelijk geen eigen laptop of tablet, en juist voor die kinderen is contact met de docent en klasgenoten extra belangrijk. Deze klas bestaat namelijk uit anderstalige leerlingen tussen de 12 en 18 jaar, die de Nederlandse taal nog niet of onvoldoende beheersen. Ze leren in de ISK in gemiddeld twee jaar zoveel Nederlands dat ze kunnen doorstromen naar het Voortgezet Onderwijs, of het Middelbaar Beroeps Onderwijs. Maar zonder lessen wordt dat natuurlijk lastig! CSW Walcheren ging daarom op zoek naar extra laptops, maar waar vind je die in tijden van corona? Je wilt immers dat de laptop goed is ingesteld, de juiste programma’s erop staan en dat de laptop direct klaar is voor gebruik. Hoe regel je dat?

H&R helpt

Gelukkig konden wij het CSW Walcheren helpen en in hele korte tijd twintig laptops leveren bij deze middelbare school. Zo kunnen de kinderen verder blijven leren en makkelijk contact houden met hun leraren en klasgenoten. Daar worden niet alleen de leerlingen en leraren van het CSW heel blij van; wij ook! 

Heb jij tijdens de coronacrisis meer computers, notebooks, monitoren of andere IT producten nodig? Bijvoorbeeld voor werknemers die opeens thuis aan de slag moeten? H&R je graag bij het vinden en het leveren van een passende oplossing!

Meer informatie aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jack Hopman

Wij staan altijd voor je klaar!

Ook leuk om te lezen

Uitgelichte nieuwsberichten

Over H&R Nieuws H&R helpt 20 leerlingen aan laptops voor thuisonderwijs