Duurzame keuzes die u nu kunt maken afbeelding

IPCC-klimaatrapport

De cijfers liegen er niet om. De opwarming van de aarde is direct de verantwoordelijkheid van de mens, zo is te lezen in het IPCC-klimaatrapport. Deze eeuw stijgt de temperatuur meer dan 1,5 tot 2 graden, tenzij we in staat zijn de uitstoot van broeikasgassen sterk te beperken. En op z’n minst netto nul CO2 uit te stoten.

Continuïteit van uw onderneming

Regeren is vooruitzien. Dat geldt zeker voor ondernemen. Bedrijven focussen zich op hun ontwikkeling, zodat de continuïteit gewaarborgd wordt. Continuïteit van de business is logischerwijs de belangrijkste pijler die het bestaansrecht van een organisatie veiligstelt. Meer nog dan winst. IT is hierin een zeer belangrijke ondersteunende factor. Zonder IT is er voor de meeste ondernemingen geen innovatie mogelijk. Het is bekend dat IT vaak resulteert in energieslurpende machines. Van laptops tot datacentra en van accu tot en met productie van IT-apparatuur.

Duurzame IT-apparatuur maakt uw organisatie gereed voor een toekomst met nul CO2-uitstoot.

 

Besparing met duurzame keuzes

Vaak wordt gedacht dat een omslag naar duurzamer ondernemen gepaard gaat met enorme investeringen. Natuurlijk, als we maar lang genoeg wachten ontkomen we daar niet aan. Toch zijn er ook veel keuzes voorhanden die juist geld besparen. En met dat bespaarde geld kan dan een grotere duurzame oplossing worden bekostigd die de onderneming gereedmaakt voor een toekomst van nul CO2 uitstoot.

Denk bijvoorbeeld aan laptops gemaakt van gerecycled plastic, zoals de HP Elite Dragonfly. Dit is een workstation waarin ook een klein deel van uit de oceaan gered plastic is verwerkt. De laptop is zelfs gemaakt van in totaal 50% gerecycled plastic. Dit in Haïti verzamelde plastic werd eerst gebruikt in cartridges en monitoren. Inmiddels wordt in alle nieuwe HP Elite en HP Pro desktops en notebooks ditzelfde gerecyclede plastic gebruikt. Een concreet voorbeeld van hoe je als ondernemer bij het overwegen van nieuwe apparatuur al een duurzame slag kunt slaan.

HP is overigens al voor de 11de keer op rij benoemd in de top 1% (!) van leveranciers van IT-apparatuur met een platinum medaille door EcoVadis. Deze organisatie laat zien hoe bedrijven presteren op het gebied van duurzaamheid in 110 landen, verspreid over 150 sectoren.

Gezamenlijk optrekken

H&R denkt graag mee als het gaat om duurzamere IT-oplossingen. We zetten hier zelf ook voorzichtige stappen in en trekken dus samen met u op. Soms is reparatie van een laptop de beste optie een andere keer vervanging, juist omdat de accu van een nieuw apparaat minder energie verbruikt. H&R is gecertificeerd reparateur van HP inc. en mag dus uit naam van HP uw notebooks repareren. Daarmee draagt u direct bij aan een circulaire economie! Maar we recyclen zelf ook al ons verpakkingsmateriaal en wijzen elkaar op het uitzetten van de verwarming en het licht als we het pand verlaten. Welke stappen zet u op dit moment en kunnen we u daarbij adviseren over de inzet van slimmere IT-apparatuur? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij een weloverwogen keuze.

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International  

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group  

Samen met H&R vinden we steeds de juiste oplossingen voor onze vraagstukken.

André Faber Global Manager IT Infrastructure bij Huisman Equipment B.V. Bekijk de case

In onze complexe mediawereld is het heel belangrijk te kunnen vertrouwen op je zakelijke partners.
Op IT gebied is dat voor mij H&R.

Eric van Kessel ICT Manager, United Bekijk de case