Datamanagement

Bedrijven genereren steeds meer data. Het is belangrijk dat deze data gestructureerd wordt opgeslagen, beveiligd is en actueel blijft. Dit alles behoort tot datamanagement. Hoewel dit eenvoudig lijkt, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. U wilt immers geen datalek! Daarom is het een goed idee om uw datamanagement uit te besteden aan een bedrijf dat ervoor zorgt dat uw data tip-top in orde wordt opgeslagen en beveiligd.

Wat is datamanagement?

Datamanagement is het onderhouden, beheren, beveiligen en actualiseren van alle data van een bedrijf. Het algemene doel van datamanagement is dat de data van een bedrijf te allen tijde beschikbaar is én ook correct, compleet en goed beveiligd. De data van een bedrijf is meestal een ware goudmijn aan informatie, dus deze informatie moet goed worden beveiligd. Datamanagement wordt vaak ook Enterprise Datamanagement of EDM genoemd. 

Hoe kan H&R helpen bij datamanagement?

H&R helpt u graag met uw datamanagement en de beveiliging van uw data. Wij kunnen verschillende soorten beveiliging verzorgen voor uw systemen:

  • Endpoint security: hiermee beveiligen we clients en servers. Anno 2020 zijn onder meer phishingmails en cryptolockers uit op uw data. Daarom is het belangrijk dat de data van uw organisatie goed worden beveiligd.
  • Firewalls: wij zorgen ook voor firewalls, deze worden gezien als de ‘eerste laag’ qua bescherming tegen hackers en virussen. Onze Next Generation Firewalls houden ongewenste bezoekers buiten en zijn uiterst geavanceerd.
  • Encryptie: als er een bedrijfsapparaat wordt gestolen of verloren raakt, is dat erg vervelend. Maar de kans dat er zo gevoelige bedrijfsdata lekt, is meer dan vervelend, het is iets wat u als bedrijf absoluut niet wilt. Daarom kunnen wij een encryptie ontwikkelen, waardoor het voor personen buiten uw bedrijf onmogelijk is om de data te bekijken zonder de correcte key. 
  • Two-factor authenticatie: we kunnen uw data ook beveiligen met een extra stap in het authenticatieproces, bijvoorbeeld als iemand gebruikmaakt van een remote verbinding. Naast een gebruikersnaam en wachtwoord, is er dan nog een extra beveiligingsstap.
  • InfoSight: de cloud-based managementtool InfoSight gebruikt artificial intelligence; dit biedt dataverzameling en – analysemogelijkheden die kunnen worden ingezet om potentiële problemen in de IT infrastructuur te herkennen. InfoSight lost deze problemen dan automatisch op.

Geïnteresseerd in datamanagement bij H&R?

Wilt u ook uw data beveiligen? Dan is het een goed idee om dit uit te besteden aan een externe partij. H&R helpt u hier graag mee. Als externe partij zijn wij op de hoogte van alle beveiligingsrisico’s, waardoor we een waterdichte infrastructuur voor u kunnen bouwen. Bovendien monitoren we uw IT omgeving op potentiële problemen, zodat we indien nodig meteen kunnen ingrijpen. Heeft u nog vragen over hoe we datamanagement kunnen inzetten voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag. 

Meer informatie aanvragen?

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Jack Hopman

Wij staan altijd voor je klaar!

Ook leuk om te lezen

Uitgelichte nieuwsberichten

Over H&R Nieuws Datamanagement