Hybride werkplekken managen?

Ontdek hoe je werkplekken op afstand beheert, terwijl medewerkers ongestoord doorwerken.

Hoe kun je hybride werkplekken ongestoord beheren?

14 juli 2023

Hoe zorg je er als IT-manager voor dat alle medewerkers prettig kunnen werken? Zonder haperingen van devices, of mogelijke risico’s veroorzaakt door cybercriminelen? Onafhankelijk van de plek waar men werkt? Prettig doorwerken zorgt voor een gezonde focus en dus voor meer en kwalitatief beter werk. Met de juiste devices en applicaties ligt hoge productiviteit binnen handbereik.

Beheer van devices kost teveel tijd

IT-managers zijn tegenwoordig veel tijd kwijt aan het beheer van devices. Het aantal apparaten dat onder hun verantwoordelijkheid valt neemt toe, evenals de kosten voor bijbehorend energieverbruik. Daarnaast wijzigt ook de plek waarvandaan collega’s werken regelmatig. Tel daarbij de toenemende risico’s van cybercriminaliteit en de dagen zijn gevuld. Frustrerend, want daardoor kom je nauwelijks toe aan het ontwikkelen van de organisatie op IT-gebied. En juist daar zit nu de meerwaarde voor een IT-manager. Meedenken, meegroeien en toewerken naar een betere en ook duurzamere organisatie is waar IT-managers zich mee bezig zouden moeten houden. Hoe zorg je dan dat je hier tijd voor vrijmaakt?

Intel vPro en Dell: een mooi samenspel

Als IT-manager wil je dat devices van de gehele organisatie eenvoudig te beheren zijn. Ook op afstand. Daarmee blijven alle werknemers productief. Of het nu binnen of buiten de firewall is. Met de pc’s van Dell met Intel vPro® en 13th Gen Intel® Core™ processors wordt dat mogelijk. Medewerkers die veelal hybride werken kiezen bijvoorbeeld voor de Latitude serie, die niet alleen een mooi design heeft, maar diverse kenmerken bezit die specifiek geschikt zijn voor het veilig en soepel doorwerken op verschillende plekken.

Met de Latitude notebooks van Dell met Intel vPro® platform en 13th Gen Intel® Core™ processor werk je veiliger, slimmer en meer duurzaam dan ooit.

IT-beheerders kunnen eventuele problemen van een afstand bekijken en zelfs oplossen. Het is daarbij niet eens noodzakelijk dat het besturingssysteem werkt. Bij een defecte harde schijf kan in een ander OS-image opgestart worden, waarop virtuele schijven zijn gemonteerd. En indien nodig kan zelfs een nieuw image worden geïmplementeerd. Hiermee kunnen werknemers weer snel ‘up-and-running’ zijn.

Laptops die slimmer werken?

De ingebouwde software is op AI gebaseerd. Daarmee wordt de laptop slimmer naarmate er meer mee gewerkt wordt. Hij past zich gaandeweg aan aan de werkzaamheden van de gebruiker, ongeacht op welke plek er gewerkt wordt. Bijkomend voordeel is dat ook devices op afstand eenvoudig te beheren zijn.

Met de Latitude serie van Dell waarop het Intel vPro platform is geïnstalleerd, zorg je ervoor dat medewerkers ongestoord door kunnen werken. Als ze werken op hun laptop als prettig ervaren, zullen ze ook eerder geneigd zijn om productiever te zijn. Niet alleen door harder te werken, maar vooral ook door meer kwaliteit te leveren. Want hoe prettig is het als je laptop je werk ondersteunt? Denk bijvoorbeeld aan een batterij die snel oplaadt en de hele dag genoeg energie heeft, een snel geheugen en thermische systemen om de laptop koel te houden. Onmisbare eigenschappen voor de veeleisende gebruiker van tegenwoordig.

Security

Zodra de gebruiker de Dell pc opstart is bescherming geactiveerd door het Intel® Hardware Shield

Beheer

Beheer op afstand eenvoudig door Intel vPro® en 13th Gen Intel® Core™ processors

Slimmer

Ingebouwde AI-technologie verbetert de laptop zich gaandeweg

Duurzamere devices die voldoen aan uw veiligheidseisen

Eigenlijk is de keuze voor duurzamere devices voor een organisatie die een beetje meetelt, een vanzelfsprekendheid. Iedere IT-manager, maar ook directieleden, richt zich op efficiënter energiegebruik. Apparaten mogen geen of minder belasting zijn voor het milieu en dat de verpakking 100% recyclebaar is is een vanzelfsprekendheid. Aan al deze aspecten voldoet de Dell Latitude serie met Intel vPro® platform en 13th Gen Intel® Core™ processor.

Bescherming op afstand

Daarbij is bescherming meteen bij het opstarten van je device al actief door het Intel® Hardware Shield. Werknemers moeten overal kunnen werken. Dat feit zorgt voor uitdagingen op het gebied van remote ondersteuning. Bij werken buiten de vaste standplaats is cybersecurity een bedrijfsrisico dat extra aandacht vraagt. Met de technologie van Dell gecombineerd met Intel is een veilige werkomgeving gewaarborgd.

Afsprakenformulier

Wil je meer informatie?
Manage hybride werkplek met Intel vPro en Dell