TBP Electronics

Met HPE Nimble hoef ik bijna niets te beheren. Elke dag krijg ik een helder rapport en bijna altijd staat er gewoon ‘nul outstanding errors’.

Tbp electronics staat voor the business of perfection. En dat is geen understatement. Tbp electronics maakt, ontwerpt en test pcba’s (printed circuit board assemblies) in opdracht van hun klanten, een niche waarin perfectie meer dan een buzzword is. Met een state-of-the-art productieomgeving en een datagedreven productieproces is het bedrijf in staat om heel snel printplaten te maken met de aangeleverde data van klanten en betrouwbaar te testen voor allerlei sectoren. Van de lucht-en ruimtevaart tot de olie- en gassector, defensie en nu ook de zorgsector. 

Nieuwe storage voor een datagedreven productie

Die drang naar perfectie voert tbp electronics ook door in zijn eigen dataomgeving. Zowel voor het assembleren van printplaten als voor het geautomatiseerd testen daarvan, steunt de organisatie op data. 

Die data moeten snel, efficiënt en veilig kunnen worden geraadpleegd en gewijzigd en een storing mag nooit de bedrijfscontinuïteit in het gedrang brengen. 

De klanten van tbp electronics rekenen daar ook op. Als een klant zoals Demcon naar aanleiding van de coronacrisis in vier weken tijd een beademingsapparaat wil ontwikkelen, dan moet tbp electronics die snelheid en efficiëntie kunnen volgen. En dat vertaalt zich in stevige eisen aan hun datainfrastructuur. 

First things first: de vinger aan de pols

H&R voerde daarop een grondige en kosteloze meting uit en stelde een helder rapport op. “Wat de business nodig heeft, staat in dat proces centraal voor ons”, verklaart Robert van der Helm, teamlead Enterprise Solutions bij H&R. “Want een dataomgeving is maar zo sterk als de concrete oplossingen die ze kan bieden.”

Het project begon bij storage, maar door een grondige analyse van de behoeften, plannen en uitdagingen bij tbp electronics, werd de scope verbreed. Aan het einde van de oefening stond er een wendbare dataomgeving op papier die veel eenvoudiger te beheren was, veel meer mogelijkheden bood en klaar was voor de ambities van een bedrijf in volle groei.

Hét sluitstuk van die nieuwe omgeving is HPE Nimble, de storageoplossing van HPE die op basis van AI en machine learning automatisch storingen signaleert en oplost en die autonoom patches en updates doorvoert.

“We hebben voor Nimble gekozen, puur vanwege de documentatie”, verklaart Herrewijnen. “Om de vijf minuten een logfile, directe detectie van issues en glashelder inzicht in hoe onze dataomgeving functioneert.” HPE Nimble is een droom voor elke systeembeheerder.

“Met HPE Nimble hoef ik bijna niets te beheren. Elke dag krijg ik een helder rapport en bijna altijd staat er gewoon “nul outstanding errors.” – Jacob Herrewijnen, it en risk manager bij tbp electronics

Een band van vertrouwen

Met 140 werknemers en drie locaties heeft tbp electronics uitdagingen genoeg. “We hebben een team van vijf IT’ers, van wie twee personen zich voor 50% bezighouden met infrastructuur”, zegt Herrewijnen. “Momenteel hebben we een strippenkaart bij H&R en we zijn heel tevreden over de service.” Als er iets is, staat H&R heel snel voor de deur of lossen ze het op afstand op. “Vorige week werd het geheugen van de HPE ProLiant servers nog verdubbeld, proactief, voordat het tot problemen kon leiden”, verklaart Herrewijnen. “Het is fijn om terug te kunnen vallen op een partner die je begrijpt. Binnenkort kijken we dus ook hoe we onze serviceovereenkomst in de toekomst kunnen optimaliseren.” 

Wilt u ook meer weten over onze Managed Services dienstverlening? Of bent u geïnteresseerd in andere klantcases? Bekijk bijvoorbeeld de case van High Security International waarbij gebruik wordt gemaakt van HPE OEM of de ontdek hoe H&R en Huisman Equipment al jaren lang nauw met elkaar samenwerken.

Ook leuk om te lezen

Andere interessante cases

Wil je meer informatie?
Over H&R Klantcases TBP Electronics