RedStar

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie? Onze specialisten staan voor u klaar.

Klaas van den Berg, Projectmanager ICT - RedStar

“Een modern productiebedrijf kan snel inspelen op veranderingen.” Dat vindt ook Klaas van den Berg, projectmanager ICT van RedStar, een internationale speler en totaalspecialist op het gebied van smaaktomaten. Om te voldoen aan de hoge snelheids-en beschikbaarheidseisen in zijn distributie- en verpakkingscentrum én om datagedreven groenteteelt mogelijk te maken, deed de tomatenteler een beroep op de expertise van H&R Business IT Solutions. En daar blijft het niet bij. Momenteel staan een stevige back-up en centralisatie van de IT-infrastructuur hoog op de agenda van RedStar. En de samenwerking? Die zit helemaal goed: “Nog nooit hebben we zo’n goede service gehad!”

RedStar is internationale speler

Het Nederlandse RedStar is een grote internationale speler op het gebied van hoogwaardige, kwaliteitsvolle smaaktomaten. RedStar teelt, verpakt en verkoopt het hele jaar door pure, verse tomaten. Op drie verschillende locaties in Nederland werken zo’n 150 vaste medewerkers, maar in piektijden loopt dit snel op tot maar liefst 700 medewerkers. Behalve dat RedStar zich focust op kwaliteit en duurzaamheid, besteedt het bedrijf veel aandacht aan innovatie door de hele keten heen. “We werken met de meest moderne teelttechnieken en inspireren onze klanten met vooruitstrevende verpakkingen”, vertelt Klaas van den Berg, projectmanager ICT bij RedStar. Hij werkt al 29 jaar bij RedStar, eerst als tomatenplukker en -knipper, nu als projectmanager ICT. Met andere woorden, de projectmanager weet als geen ander hoe snel alles verandert. 

Snelheids- en beschikbaarheidseisen

“In ons verpakkings- en distributiecentrum De Lier verpakken we dagelijks zo’n 100.000 à 200.000 kilogram smaaktomaten. Er worden heel wat verschillende handelingen uitgevoerd en honderden orders op een dag verwerkt. Onze IT-infrastructuur moet al deze data goed en snel verwerken”, zegt Van den Berg van RedStar. Om de grote behoefte aan snelheid en beschikbaarheid van data ook in de toekomst te verzekeren, deed RedStar zo’n twee jaar geleden voor het eerst een beroep op de expertise van H&R Business IT Solutions. 

Na meerdere gesprekken en een bezoek van H&R aan het verpakkings- en distributiecentrum De Lier, besloot RedStar te investeren in een nieuw dataopslagsysteem. “Twee jaar geleden zetten we een HPE 3PAR StoreServ neer in De Lier. Die is gebouwd om extreem grote workloads te verwerken en garandeert een beschikbaarheid van nagenoeg 100%”, vertelt Robert van der Helm, Teamlead Enterprise Solutions bij H&R. “ De snelheid die we nu hebben, is gigantisch. Bij elke order winnen we een aantal seconden! Onze tomaten gaan nu nog sneller de deur uit. Ook kunnen we rekenen op de hoge beschikbaarheid van het nieuwe platform. Eén kleine storing kan bijvoorbeeld heel wat gevolgen veroorzaken voor volgende orders”, vult Van den Berg aan. 

Datagedreven groenteteelt

Na de vervanging van het dataopslagsysteem in De Lier werd het oude systeem van die locatie verplaatst naar een van de teeltlocaties, in Dinteloord. Dit dankzij een suggestie van H&R Business IT Solutions. Recent werd dit systeem vervangen door HPE Nimble Storage. “In de teeltlocaties heeft RedStar te maken met heel wat pieken in de applicatieworkloads en zijn er hoge vereisten voor datastorage”, vertelt Van der Helm van H&R. Die capaciteit is meer dan nodig, want bij RedStar wordt aan datagedreven groenteteelt gedaan. “Alle data van onze teeltlocaties in Nederland wordt uitgebreid met elkaar vergeleken. Hoeveel water of zonlicht krijgt de ene tomatensoort? Waarom brengt de ene teeltlocatie meer op van een bepaalde soort dan de andere? H&R zorgde dat de fundamenten hiervoor optimaal waren. Om het hele proces te perfectioneren, moeten we de data optimaal verwerken en moeten onze applicaties altijd beschikbaar zijn”, vertelt Van den Berg. 

Helemaal klaar voor de toekomst

En de plannen voor de toekomst? Op dit moment zorgt H&R Business IT Solutions voor de back-up van de drie locaties met Veeam. “We gebruiken al jaren Veeam, maar we hebben drie aparte locaties met elk hun eigen infrastructuur”, zegt Van den Berg van RedStar. Nu worden op elke locatie data bewaard van een van de andere locaties. Zo kan RedStar heel snel data restoren. Om een optimale databescherming te garanderen, worden alle data ook nog eens geback-upt op disks en tapes. In de toekomst wil RedStar dit samenbrengen naar één overkoepelend pakket voor de drie locaties. 

Als dit is afgerond, wil de tomatenteler de mogelijkheden van HPE InfoSight bekijken en ook op de andere locaties Nimble inzetten. “Op die manier krijgen ze bij RedStar meer inzicht in de applicaties die op het platform draaien”, voegt Van der Helm van H&R Business IT Solutions nog toe. “Want de wereld van de tomatenteelt, -verpakking en -verkoop is sterk aan het veranderen. Om de uitdagingen van morgen aan te gaan, hebben we in H&R de ideale partner gevonden!”, aldus Van den Berg. 

“Nu worden op elke locatie data bewaard van een van onze andere locaties” – Klaas van den Berg, projectmanager ICT

 

Klinken op de goede samenwerking 

De samenwerking tussen RedStar en H&R verloopt vanaf het begin heel goed. “Wat ik zo positief vind, is dat Robert en H&R Business IT Solutions precies begrijpen wat een productiebedrijf nodig heeft. We kunnen met hen altijd snel schakelen. Je hoeft maar te bellen en Robert springt al in zijn auto of achter zijn computer om te helpen!”, lacht Van den Berg. Ook HPE kwam langs bij RedStar. “Ik vond het fijn dat we konden rekenen op de expertise van HPE. H&R en HPE bekeken samen met ons wat de beste oplossing was, rekening houdend met de productieomgeving en specs”, vertelt Van den Berg van RedStar. 

“Klaas en ik hebben veel contact. Eens per kwartaal spreken we af en houdt hij me op de hoogte van de veranderingen op IT-vlak bij RedStar. Ook denken we proactief na over wat we in de toekomst voor RedStar kunnen betekenen”, vertelt Van der Helm van H&R. “En dat is heel veel”, sluit Klaas van de Berg van RedStar lachend af. 

Wilt u ook meer weten over het optimaliseren van uw datacenter infrastructuur? Of bent u geïnteresseerd in andere klantcases? Bekijk bijvoorbeeld de case van High Security International waarbij gebruik wordt gemaakt van HPE OEM of de ontdek hoe H&R en Huisman Equipment al jaren lang nauw met elkaar samenwerken.

Meer weten over onze samenwerking? Neem contact op