Oegema Transport

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie? Onze specialisten staan voor u klaar.

Mike Schluter, teamleider ICT - Oegema Transport

Oegema Transport Dedemsvaart B.V. is een modern en vooruitstrevend bedrijf dat de meest uiteenlopende transportdiensten verzorgt, van nationaal en internationaal transport tot Warehousing. Het transportbedrijf, gevestigd in Dedemsvaart, telt 560 medewerkers en beschikt over een gevarieerd wagenpark. Maar Oegema Transport is meer dan gewoon een transporteur. Een van de stokpaardjes van het bedrijf is namelijk het 24/7 beschikbaar zijn voor hun klanten. En daar ontvouwde zich het probleem: de IT-infrastructuur bleek niet meer te voldoen aan die beschikbaarheidseis. 

Hoge beschikbaarheidseis 

“Onze klanten en chauffeurs kunnen 24/7 rekenen op onze hulp. Daarom moet onze IT-omgeving net zo beschikbaar zijn als ons bedrijf zelf”, vertelt Mike Schluter, teamleider ICT bij Oegema Transport. De datacenter infrastructuur van Oegema Transport bestond namelijk uit twee losse omgevingen die met elkaar verbonden zijn, de Main Equipment Room (MER) en Satellite Equipment Room (SER). “Om de vijf jaar vervingen we één van de twee, waardoor je snel te maken krijgt met één verouderde en trage omgeving”, zegt Schluter. Daarom klopte de transportreus aan bij H&R Business IT Solutions, met de vraag of zij hun IT-omgeving konden optimaliseren zodat die even beschikbaar zou zijn als het bedrijf zelf. 

Halveren van de fysieke infrastructuur 

“We waren meteen heel enthousiast om Oegema Transport naar het niveau te tillen waar zij naartoe willen qua beschikbaarheid”, vertelt Max Ossendrijver, Enterprise Solutions Consultant bij H&R. Na een uitgebreide studie van de huidige situatie besloot de IT-expert, in overleg met Oegema Transport, om volop in te zetten op een hyperconverged infrastructuur met HPE SimpliVity. “Computing, storage en netwerken worden gecombineerd met geavanceerde datadiensten in één enkel, geïntegreerd platform. Bovendien versnelt HPE SimpliVity de prestaties van applicaties en back-upt en herstelt het VM’s in seconden.” 

In de praktijk betekent dit dat de fysieke footprint van de IT-omgeving van Oegema Transport werd gehalveerd. Ter voorbereiding zette Oegema Transport zelf al een nieuwe glasverbinding en een extra glasring op tussen de twee locaties. Op die manier wordt redundantie volledig gewaarborgd en vindt synchrone replicatie plaats tussen beide datacenters. Er is met andere woorden bijna geen dataverlies mogelijk tussen de twee omgevingen. Als de ene omgeving wegvalt, kan je naadloos verder werken op de andere. 

Sneller, veiliger en compacter

Dankzij de vernieuwde omgeving kan Oegema Transport sneller, veiliger en compacter werken. “Een van de grootste voordelen is dat we heel wat capaciteit winnen. Zo wordt onze data nu gededupliceerd en gecompresseerd zodat die minder ruimte inneemt. Ook ons werkgeheugen kreeg een serieuze upgrade”, vertelt Mike. Daarnaast zit VMware nu verweven in de hyperconverged infrastructuur. “Op die manier vormen server en storage één geheel waardoor je profiteert van een grote schaalbaarheid. Je hoeft ook niet eindeloos te configureren”, voegt Max Ossendrijver van H&R nog toe. 

Vlekkeloze migratie

Met de hulp van H&R Business IT Solutions maakt het transportbedrijf nu ook gebruik van HPE Infosight, dat zichtbaarheid garandeert en voorspellende analyses maakt van de volledige HCI-omgeving. “HPE Infosight maakt het takenpakket van onze systeembeheerders lichter. Ze hebben bijvoorbeeld iets minder operationeel werk”, vertelt teamleider ICT Schluter. “Onze operationele zorg valt ook voor een groot stuk weg dankzij de Proactive Care Service van HPE. Gelukkig hebben we het nog niet nodig gehad, maar wanneer een disk kapot is, staat er dankzij die service een medewerker van H&R met een nieuwe op de stoep om die te vervangen.”

H&R Business IT Solutions voltooide het project in een korte tijdspanne. In juni 2019 vonden de eerste gesprekken plaats en in september ging de IT-specialist al van start. Voor kerst was de hyperconverged infrustructuur met HPE Infosight volledig up and running. Ook over de migraties zelf kan Oegema Transport alleen maar positief zijn. Zij voerden die zelf uit nadat ze duidelijke instructies kregen van H&R. “Het gebeurde vlekkeloos en vond zelfs plaats op een doordeweeks dag, terwijl iedereen aan het werk was. Onze medewerkers merkten er niets van!”, lacht Mike Schluter. 

“De servermigratie gebeurde gewoon doordeweeks, volledig probleemloos. We zijn een 24/7 bedrijf. Wanneer moesten we het anders doen?” – Mike Schluter, teamleider ICT

 

De perfecte partner 

“Hoe we bij H&R Business IT Solutions terechtkwamen? HPE schoof hen als IT-expert naar voren omdat zij het beste matchten met ons bedrijf. Ze zijn gespecialiseerd in vervangingsprojecten van de datacenter infrastructuur; een perfecte partner voor ons!”, zegt Mike Schluter van Oegema Transport. Wat de samenwerking zo aangenaam maakte, is de persoonlijke benadering van de IT-expert. “In H&R Business IT Solutions vonden we een uitstekende IT-partner, die geen praatjes verkoopt, maar doelgericht naar concrete oplossingen zoekt. Het is heel fijn om een consultant én engineer als vast aanspreekpunt te hebben.” Ook in de toekomst zullen de twee nog samenwerken. ’s Zomers vindt er bij Oegema Transport namelijk een vervangingsronde voor werkstations plaats, en daarvoor stelt de IT-specialist graag opnieuw alles in het werk. 

Wilt u ook meer weten over het optimaliseren van uw datacenter infrastructuur? Of bent u geïnteresseerd in andere klantcases? Bekijk bijvoorbeeld de case van High Security International waarbij gebruik wordt gemaakt van HPE OEM of de ontdek hoe H&R en Huisman Equipment al jaren lang nauw met elkaar samenwerken.

Meer weten over onze samenwerking? Neem contact op