Back-up

Uw data door H&R opgeslagen op Nederlandse bodem.
Zo zijn uw werk, bedrijfs informatie, facturen en
klantgegevens altijd veilig en toegankelijk.

H&R back-up

U moet er niet aan denken dat u uw bedrijfsdata verliest, toch? Want uw bedrijfsdata is uw grootste goed. Daarom is het belangrijk om alle gegevens veilig te stellen, zodat deze niet verloren gaan. H&R maakt een offsite back-up van uw data. Zo zijn alle belangrijke bestanden van uw bedrijf te allen tijde veilig opgeslagen.

Hoe werkt H&R back-up?

H&R back-up is een dienst die wordt aangeboden door H&R voor het maken van een offsite back-up. Dit betekent dat de back-up die bij u lokaal wordt bewaard, ook op locatie bij H&R wordt opgeslagen. Een soort externe harde schijf dus. Zo is er, ook in geval van calamiteiten (zoals een brand), altijd een back-up beschikbaar zijn. Door frequente back-ups te maken, kunt u het mogelijk verlies van data voorkomen. Met een dagelijks geautomatiseerde online back-up hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van uw bedrijfsdata. U kunt zelf bepalen op welk tijdstip er automatisch een back-up wordt uitgevoerd, zodat dit proces onmerkbaar volbracht wordt.

Naast back-up, levert H&R ook diensten als IT infrastructuur, IT consultancy en advies, IT beveiliging en levering en migratie

Waarom H&R back-up?

 • Automatische back-up (zonder tapes)
 • Tijdstip naar keuze
 • Op maat, schaalbaar en flexibel
 • Veilig opgeslagen
 • Nederlandse datacentra
 • Centraal beheer
 • Vast bedrag per maand
Meer weten over onze backup diensten? Neem contact op

Back-up controles

Om er zeker van te zijn dat uw data goed wordt opgeslagen, voert H&R dagelijks back-up controles uit. Een van onze support engineers controleert dan de binnen uw bedrijf gemaakte back-ups. Wanneer er problemen zijn, zoals een error of een waarschuwing, zal de support engineer contact met u opnemen om u op de hoogte te stellen. Vervolgens zal de engineer van H&R, op uw verzoek, het issue onderzoeken en waar mogelijk oplossen. Dankzij de back-up controles weet u zeker dat uw data veilig wordt opgeslagen en dat dit dagelijks gecontroleerd wordt.

Hoe voeren wij de back-up uit?

 • Wanneer de back-up gemaakt is, zal er automatisch een rapportage verstuurd worden naar H&R.
 • Deze rapportages worden dagelijks gecontroleerd en verwerkt door een engineer van H&R.
 • Wanneer er zich een waarschuwing of error voordoet, zal u op de hoogte gesteld worden door de engineer.
 • Op uw verzoek kan er een engineer worden ingepland om het issue te verhelpen.

H&R back-up iets voor u?

Wilt u er zeker van zijn dat uw bedrijfsdata te allen tijde veilig is opgeslagen? Dat de data niet verloren gaat wanneer er een probleem ontstaat? Dan is back-up bij H&R zeker iets voor u. Wij maken online back-ups op maat; deze zijn flexibel voor iedere onderneming. H&R installeert de back-up software op uw eigen (virtuele) server. Er zijn geen beperkingen in opslagruimte en retentieperiode. De back-ups zijn compleet naar eigen wens in te richten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Naast back-up, levert H&R ook diensten als IT beveiliging, IT beheer en reparatie & onderhoud.

Back-up recovery testen

Data veilig opslaan is één ding; zorgen dat de data veilig wordt teruggezet is een hele andere. Om er zeker van te zijn dat een back-up altijd veilig teruggezet kan worden, voeren de support engineers van H&R maandelijks tests uit. In overleg met u zal er een restore worden uitgevoerd van een aantal bestanden. Wanneer de restore goed verloopt, betekent dit dat de back-up naar behoren werkt. Wanneer het gegevensherstel niet slaagt, zal H&R desgewenst een engineer inplannen voor onderzoek en het probleem oplossen. Zo functioneert de back-up binnen de kortste keren weer naar behoren.

Hoe testen wij recovery?

 • In overleg zal er geprobeerd worden om een aantal bestanden te herstellen vanuit de back-up.
 • Vooraf wordt er een lijst opgesteld met bestanden die u graag zou willen testen.
 • Een engineer van H&R zal vervolgens op een afgesproken datum deze bestanden uit de back-up halen.
 • Bij de bestanden wordt gecontroleerd of deze nog steeds gelijk zijn aan de originele bestanden.
 • Door het uitvoeren van deze restore is er aangetoond dat de back-up naar verwachting werkt.
 • Desgewenst kan er ook een Disaster Recovery Test gedaan worden door het terugzetten van een gehele VM (Virtual Machine).
Officieel partner van