Virtualisatie

H&R is gespecialiseerd in server virtualisatie en haalt
vakkundig het beste uit uw IT omgeving.

Wat is server virtualisatie?

Voordat virtualisatie bestond, was er altijd sprake van een fysieke infrastructuur en één besturingssysteem dat op een server draaide. Daarom was er voor ieder besturingssysteem een aparte server nodig. Met virtualisatie is dit niet meer nodig. Met virtualisatie wordt een extra laag gecreëerd tussen de infrastructuur (hardware) en het besturingssysteem. Met deze extra laag ontstaan er meerdere virtuele systemen, ook wel virtuele machines (VM) genoemd. Deze virtuele machines hebben de kenmerken van een aparte server, maar gebruiken de resources, zoals de CPU en het werkgeheugen, van één fysieke machine. 

VM’s kunnen volledig los van elkaar opereren, waardoor er meerdere besturingssystemen onafhankelijk van elkaar op de hardware kunnen draaien. Dit betekent dus dat waar vroeger voor elk besturingssysteem een aparte server nodig was, één server nu verschillende processen tegelijkertijd kan verwerken. Dankzij server virtualisatie wordt de hardware dus optimaal benut; dat zorgt voor kostenbesparing op uw hardware!

Waarom is server virtualisatie belangrijk?

Efficiëntie en dus kostenbesparing, dat is de belangrijkste reden om binnen uw bedrijf te virtualiseren. Juist omdat servers steeds krachtiger worden, is het belangrijk om de hardware zo optimaal mogelijk te benutten. Wanneer u niet virtualiseert, blijft er een hoop kracht van de servers onbenut en dat is natuurlijk zonde. Met virtualisatie kunt u meerdere besturingssystemen op één server kwijt, waardoor u er simpelweg minder nodig heeft. En minder fysieke servers in uw organisatie, staat gelijk aan kostenbesparing. 

Met server virtualisatie gaat uw energieverbruik omlaag, omdat u minder fysieke servers nodig hebt. En een lager stroomverbruik betekent een lagere energierekening. Ook de investeringskosten dalen, omdat u minder vaak nieuwe servers hoeft aan te schaffen. En wat denkt u van de beheerkosten en de kosten voor vervanging wanneer een server niet meer werkt? Al deze kosten zijn lager bij virtuele servers dan bij meerdere fysieke servers. Bovendien kunt u met virtuele servers makkelijker nieuwe software testen, omdat er makkelijk teruggegaan kan worden naar de laatste versie voor de update. En wellicht wel een van de belangrijkste redenen voor uw bedrijf om H&R in te schakelen voor server virtualisatie: disaster recovery. Virtuele omgevingen kunnen op meerdere servers tegelijkertijd worden gedraaid. Komen we, bijvoorbeeld tijdens remote monitoring, problemen tegen op een van de servers? Dan kunnen de virtuele omgevingen op die server direct worden overgenomen door een andere server. In een noodsituatie bent u dus snel weer operationeel!

Meer weten over uw ideale virtuele omgeving? Neem contact op

H&R is sterk in server virtualisatie

Een virtuele omgeving die veilig, betrouwbaar, wendbaar en efficiënt is. Door onze expertise en VMware Enterprise Solution Provider Partnership weet u dat u wordt geholpen door een expert. H&R Business IT Solutions inventariseert uw huidige IT omgeving, de processen die plaatsvinden en het groei-oogmerk. Aan de hand daarvan bepalen we op wat voor manier virtualisatie uw organisatie het beste kan ondersteunen.

Voordelen van server virtualisatie

  • Lager energieverbruik
  • Lagere investerings- en beheerkosten
  • Efficiënte disaster recovery
  • Minder hardware nodig
  • Merk onafhankelijk
  • Hoge uptime bij migraties of hardware aanpassingen
  • Minder ruimte nodig

Wat zeggen relaties over H&R:

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International Bekijk de case

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group Bekijk de case
Officieel partner van