Thin Clients

Uw werkplekken beheerd vanuit één centraal punt.

Wat zijn thin clients?

Een thin client is een kleine, lichte computer. Het kleine kastje bevat lichte componenten, heeft geen grote harde schijven en verschilt weinig van intelligente routers. Thin clients staan direct in verbinding met de server en dat levert een hoop voordelen op.

Zijn thin clients de juiste oplossing voor uw bedrijf?

Thin clients zijn volledig geoptimaliseerd om in verbinding te staan met een server. Zo kan er gewerkt worden in een ‘server based computing environment’. Dit heeft als voordeel dat de server het zware werk doet, zoals het opstarten van software programma’s, het processen van informatie en dataopslag. Bovendien besparen thin clients een hoop tijd en dus ook een hoop kosten. Beheerders besteden veel tijd aan het onderhouden van werkstations, maar met thin clients hoeven de systemen niet meer één voor één geüpgraded te worden. De focus van IT beheer kan daardoor volledig komen te liggen op de servers. 

Wat zeggen klanten over H&R

Vanuit directieperspectief biedt het HPE OEM partnerschap een toegevoegde waarde voor ons aanbod naar alle klanten die…

Robert Vavier Directeur van High Security International Bekijk de case

Eén contactpersoon zorgt ervoor dat een team van IT specialisten voor ons klaarstaat wanneer nodig.

Ad van 't Hof ICT Manager, Bieze Food Group Bekijk de case
Meer weten over de mogelijkheden van Thin Clients? Neem contact op

De voordelen van thin clients

Het werken met thin clients levert een aantal voordelen op:

 • Lagere hardware kosten
 • Lagere beheerkosten
  • Beheer vindt plaats vanuit de centrale server
  • Werkplek is zeer snel te vervangen
  • Minder defecten door eenvoudig systeem
 • Centrale beveiliging vanuit de server (applicatie data wordt nooit lokaal opgeslagen)
 • Gemakkelijk schaalbaar
 • Lager energieverbruik
 • Minder interessant voor diefstal

Thin clients worden vaak  gebruikt in grotere omgevingen met flexibele werkplekken, zoals ziekenhuizen, openbare ruimtes en showrooms.

Weten of en hoe een thin client binnen uw organisatie zou passen?

We kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar de mogelijkheden van thin clients voor uw organisatie. Omdat het best een stap is om over te stappen naar thin clients, kunt u altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Bovendien kunnen wij op verzoek een demonstratie opzetten in uw werkomgeving.

Risico’s van thin clients en oplossingen

Hoewel het werken met thin clients dus een hoop voordelen heeft, is er ook een risico. Wanneer u besluit te werken met thin clients en er doet zich een probleem voor in de infrastructuur, kan de operatie stil komen te liggen. Waar volwaardige computers dan nog zouden werken, doen thin clients dat dus niet altijd. 

Gelukkig is er een een oplossing voor dit risico: een goed server redundancy plan. Uiteraard kan H&R dit ook voor u waarmaken. H&R levert thin clients van HP, Dell EMC en Lenovo. Door onze platinum partnerships weten wij de beste deal te realiseren, met de beste zorg voor uw systemen. Wij maken een profiel van uw organisatie en matchen de eisen en behoeften aan de ideale thin client.

De volgende thin clients zijn bijzonder populair: de HP t530 thin client, HP t430 thin client, HP t630 thin client, HP t420 thin client, HP t520 thin client, HP t310 g2 en HP t730 thin client.

Officieel partner van