Back-up

Uw data door H&R opgeslagen op Nederlandse bodem.
Zo zijn uw werk, bedrijfs informatie, facturen en
klantgegevens altijd veilig en toegankelijk.

Wij staan voor u klaar

Wilt u meer informatie? Onze specialisten staan voor u klaar.

U moet er niet aan denken dat u uw bedrijfsdata verliest, toch? Want uw bedrijfsdata is uw grootste goed. Daarom is het belangrijk om alle gegevens veilig te stellen, zodat deze niet verloren gaan. H&R maakt een offsite backup & recovery van uw data. Zo zijn alle belangrijke bestanden van uw bedrijf te allen tijde veilig opgeslagen.

Hoe werkt backup & recovery?

Backup & recovery is een dienst die wordt aangeboden door H&R voor het maken van een offsite backup. Dit betekent dat de backup die bij u lokaal wordt bewaard, ook op locatie bij H&R wordt opgeslagen. Een soort externe harde schijf dus. Zo is er, ook in geval van calamiteiten (zoals een brand), altijd een backup beschikbaar zijn. Door frequente backups te maken, kunt u het mogelijk verlies van data voorkomen. Met een dagelijks geautomatiseerde online backup hoeft u zich geen zorgen meer te maken over de veiligheid van uw bedrijfsdata. U kunt zelf bepalen op welk tijdstip er automatisch een backup wordt uitgevoerd, zodat dit proces onmerkbaar volbracht wordt.

Waarom backup & recovery?

 • Automatische backup (zonder tapes)
 • Tijdstip naar keuze
 • Op maat, schaalbaar en flexibel
 • Veilig opgeslagen
 • Nederlandse datacentra
 • Centraal beheer
 • Vast bedrag per maand

Naast backup, levert H&R ook diensten als datacenter infrastructuur, IT consultancy & projectmanagement, network security en implementatie & migratie.

Officieel partner van

Backup controles

Om er zeker van te zijn dat uw data goed wordt opgeslagen, voert H&R dagelijks backup controles uit. Een van onze support engineers controleert dan de binnen uw bedrijf gemaakte backups. Wanneer er problemen zijn, zoals een error of een waarschuwing, zal de support engineer contact met u opnemen om u op de hoogte te stellen. Vervolgens zal de engineer van H&R, op uw verzoek, het issue onderzoeken en waar mogelijk oplossen. Dankzij de backup controles weet u zeker dat uw data veilig wordt opgeslagen en dat dit dagelijks gecontroleerd wordt.

Hoe voeren wij de backup & recovery uit?

 • Wanneer de backup gemaakt is, zal er automatisch een rapportage verstuurd worden naar H&R.
 • Deze rapportages worden dagelijks gecontroleerd en verwerkt door een engineer van H&R.
 • Wanneer er zich een waarschuwing of error voordoet, zal u op de hoogte gesteld worden door de engineer.
 • Op uw verzoek kan er een engineer worden ingepland om het issue te verhelpen.

Backup & recovery testen

Data veilig opslaan is één ding; zorgen dat de data veilig wordt teruggezet is een hele andere. Om er zeker van te zijn dat een backup & recovery altijd veilig teruggezet kan worden, voeren de support engineers van H&R Business IT Solutions maandelijks tests uit. In overleg met u zal er een restore worden uitgevoerd van een aantal bestanden. Wanneer de restore goed verloopt, betekent dit dat de backup & recovery naar behoren werkt. Wanneer het gegevensherstel niet slaagt, zal H&R desgewenst een engineer inplannen voor onderzoek en het probleem oplossen. Zo functioneert de backup binnen de kortste keren weer naar behoren.

Hoe testen wij recovery?

 • In overleg zal er geprobeerd worden om een aantal bestanden te herstellen vanuit de back-up.
 • Vooraf wordt er een lijst opgesteld met bestanden die u graag zou willen testen.
 • Een engineer van H&R zal vervolgens op een afgesproken datum deze bestanden uit de back-up halen.
 • Bij de bestanden wordt gecontroleerd of deze nog steeds gelijk zijn aan de originele bestanden.
 • Door het uitvoeren van deze restore is er aangetoond dat de back-up naar verwachting werkt.
 • Desgewenst kan er ook een Disaster Recovery Test gedaan worden door het terugzetten van een gehele VM (Virtual Machine).

Backup & recovery iets voor u?

Wilt u er zeker van zijn dat uw bedrijfsdata te allen tijde veilig is opgeslagen? Dat de data niet verloren gaat wanneer er een probleem ontstaat? Dan is backup & recovery bij H&R zeker iets voor u. Wij maken online backups op maat; deze zijn flexibel voor iedere onderneming. H&R installeert de backup software op uw eigen (virtuele) server. Er zijn geen beperkingen in opslagruimte en retentieperiode. De backups zijn compleet naar eigen wens in te richten. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Naast backup & recovery, levert H&R Business IT Solutions ook IT diensten voor uw datacenter infrastructuur aan als network security, compute, networking, storage en cloud oplossingen.

Meer weten over onze backup diensten? Neem contact op